Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014
Ενα βήμα πιο κοντά στην εποχή που θα μπορούμε να διαχειριστούμε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού μας μέσω των κινητών τηλεφώνων μας φέρεται πως έκανε η Apple.Στην κατεύθυνση αυτή, ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται να αναπτύσσει
μια μια πλατφόρμα λογισμικού, μεσω της οποίας το iPhone θα λειτουργεί ως... τηλεχειριστήριο γι όλες τις οικιακές συσκευές.

Μία πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί σύντομα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.
Σε αυτό το νέο πεδίο δράσης, η Apple θα βρεί και άλλους ανταγωνιστές, όπως οι Samsung και LG Electronics, αλλά και η Google που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το κόμμάτι.
Εκτός από τη διασύνδεση με συσκευές iPhone και iPad θα είναι εφικτή και η διασύνδεση και με το Apple TV, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε επίπεδο hardware μέσα στο έτος.
Η πλατφόρμα «Έξυπνο Σπίτι» θα καθιστά μάλιστα εφικτή την αναγνώριση συσκευών από τρίτους κατασκευαστές.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να παρουσιαστεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (2-6 Ιουνίου), στο Σαν Φραντσίσκο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Έξυπνο Σπίτι» θα μπορεί να συνεργαστεί με την τεχνολογία Bluetooth.

Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι στην επόμενη έκδοση του iPhone θα ενσωματωθεί και η τεχνολογία NFC για έλεγχο οικιακών συσκευών.

www.newscity1.net

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES