Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τροχονομικούς ελέγχους χθες, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνη της. Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά…

Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.  Συνολικά συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία, αποτελούμενα από ισάριθμα οχήματα και 25 αστυνομικούς. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 368 άτομα και σε 292 οχήματα, για να βεβαιωθούν τελικά 104 παραβάσεις! Δηλαδή, το ένα στα τρία οχήματα…!!!

Το ποσοστό είναι υπερβολικά μεγάλο, ενδεικτικό, όμως, της κακής οδηγηκής νοοτροπίας  των πολιτών στην περιοχή. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παραβίαση προτεραιότητας κ.α.

Ανάλογες τακτικές ή έκτακτες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, με βάση το σχεδιασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

http://agrinioreport.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES