Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για τη βαθμολόγηση σε ορισμένα μαθήματα της Α' Λυκείου, ώστε τουλάχιστον ορισμένοι μαθητές να γλιτώσουν την επανεξέταση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την οδηγία που έστειλε η Ομάδα Υποστήριξης my school του υπουργείου, πρέπει να γίνεται συμψηφισμός Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας εάν ο μαθητής έχει αποτύχει σε κάποιο από αυτά τα μαθήματα.

Στην οδηγία σημειώνεται: «Μέχρι τώρα στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κάτω από τη βάση, τότε παραπεμπόταν στο μάθημα. Πλέον, αν σε ένα από αυτά τα μαθήματα έχει βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος 'Φυσικές Επιστήμες' (που προκύπτει από αυτά τα 3 κλαδικά μαθήματα) είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται.»

Όπως σημειώνει το Έθνος της Παρασκευής, από το υπουργείο τονίζεται ότι «η εν λόγω οδηγία ενημερώνει τα σχολεία για την ενσωμάτωση των αλγοριθμικών κανόνων για τον υπολογισμό του μέσου όρου που προβλέπονταν από το ΠΔ 68/2014, το οποίο είναι σε ισχύ από τις 7 Μαΐου 2014 στην εφαρμογή my school».

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, φέτος έχει αυξηθεί ο αριθμός των γραπτών κάτω από τη βάση και ο αριθμός των μαθητών που μένει μετεξεταστέος για τον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να είναι αυξημένος έως 40%.

Κατά τους εκπαιδευτικούς, η αύξηση του ποσοστού οφείλεται στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής, αλλά και στην Τράπεζα Θεμάτων.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων: «ένας θεσμός που οξύνει την κριτική σκέψη του μαθητή και που αν εφαρμοστεί σωστά, που από φέτος θα εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία».

http://www.in.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • «Κάναμε αυτό που έπρεπε» - Ως «αυτονόητο» ήταν για όλους στον Παναιτωλικό να κερδίσουν απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε να κερδί...
  Πριν από 8 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC] *Την απόκτηση του Έλιο Τόσκα ανακοίνωσε η Καλαμάτα BC, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτ...
  Πριν από 9 ώρες
 • Μία ακόμη ανανέωση - *Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Σερδενέ ανακοίνωσε η Αναγέννηση Στάνου.* *Η ανακοίνωση* Η διοίκηση της Αναγέννησης συμφώνησε σε όλα με...
  Πριν από 9 ώρες
 • Παναιτωλική ψυχή! - Παναιτωλικός Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Ν. Σμύρνη, καταθέτοντας Παναιτωλική ψυχή και δείχνοντας ότι δικαιούται να συνεχίσει...
  Πριν από 8 ώρες