Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υποδομών πριν από μερικές ημέρες υποβλήθηκαν τα νέα κοινοπρακτικά σχήματα που αφορούν την 2η και την 3η εργολαβία, όπου εκεί είχαμε την είσοδο της εταιρείας ΤΟΜΗ (θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Έτσι για τα τέσσερα έργα οι εργολαβίες διαμορφώνονται ως εξής:

    Στο πρώτο έργο που περιλαμβάνει τα πρώτα 22χλμ ξεκινώντας από το Άκτιο, παραμένει η ΑΕΓΕΚ που όμως ήδη έχει εταιρική σχέση με τον ΑΚΤΩΡ.
    Στο δεύτερο έργο από το 22ο χλμ μέχρι το 27ο χλμ έχουμε νέο κοινοπρακτικό σχήμα Ιόνιος-ΤΟΜΗ.
    Στο τρίτο έργο από το 27ο χλμ μέχρι το 35ο χλμ έχουμε νέο κοινοπρακτικό σχήμα Ιόνιος-ΑΕΓΕΚ.
    Στο τέταρτο έργο από το 35ο χλμ μέχρι το 48ο χλμ παραμένει το κοινοπρακτικό σχήμα Consortia Stabile-Intallimpreze.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε μία δεκαήμερη διακοπή εργασιών για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις συμβάσεις των εργαζομένων και τα έργα εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν και πάλι με σκοπό να ολοκληρωθούν χωρίς άλλες αναταράξεις.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Με την ελπίδα ότι τα προβλήματα είναι στο παρελθόν οι 4 εργολαβίες έχουν ένα αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν. Το μόνο που μπορεί να καθυστερήσει πλέον τα έργα είναι κάποιες μικρές απαλλοτριώσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν δείχνουν να απασχολούν το Υπουργείο Υποδομών.

Το χρονοδιάγραμμα λοιπόν μιλά για ολοκλήρωση του τέταρτου έργου, γνωστού και ως «παράκαμψη Αμφιλοχίας» τον επόμενο Απρίλιο με Μάιο. Το τμήμα αυτό είναι πολύ προχωρημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Την ίδια χρονική περίοδο ενδέχεται να δοθεί στην κυκλοφορία και ένα τμήμα του πρώτου έργου. Συγκεκριμένα μιλάμε για το τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα.

Στο τέλος του 2015 οδηγείται η ολοκλήρωση για το υπόλοιπο τμήμα δηλαδή από την Βόνιτσα μέχρι το 35ο χλμ. του αυτοκινητόδρομου.

Το έργο είναι αρκετά ταλαιπωρημένο καθώς ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013. Τα μεγάλα προβλήματα των αναδόχων λόγω της κρίσης ανάγκασαν το έργο να πηγαίνει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.

Να θυμίσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τυχόν νέες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες κονδυλίων.

Νίκος Καραγιάννης

ypodomes.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Χάνει Ντίας - Ο Χόρχε Ντίας έκανε στη Ν. Σμύρνη το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε 4 στα Play-out...
  Πριν από 10 ώρες
 • Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη - [image: Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη] Στην Ισπανια θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη.Η Ελληνοκύπρια γκαρντ συμφώνησε με την Κάθερες η ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Επιστρέφει - *Σε ομάδα του νομού αναμένεται να είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον του Γιώργου Παπαευθυμίου.* Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στον Φωστήρα, από όπου και έμεινε ...
  Πριν από 6 ώρες
 • Σας πιστεύουμε! (video) - Παναιτωλικός Ο αγώνας του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη καθόριζε την τύχη του Παναιτωλικού. Και κανείς δεν άφησε… στην τύχη του τον συγκεκριμένο αγώνα. Όσοι συμ...
  Πριν από 1 ημέρα