Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Θωρακίζεται η περιοχή μας από τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Από την Δευτέρα θα είναι στην διάθεση της Πυροσβεστικής τα δύο αεροσκάφη για την καλύτερη επιτήρηση για την ασφάλεια των πολιτών. Ο έλεγχος επικίνδυνων δασικών σημείων θα γίνεται με κάμερες και με περιπολίες συμβατών μοτοσικλετών, εκτός από τις ένστολες περιπολίες και φυλάξεις
Θωρακίζεται επιπλέον η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Αγρινίου τα δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ που θα πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες και θα παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε πυροσβεστική επιχείρηση κριθεί αναγκαίο.
Φέτος, η καλοκαιρινή περίοδος, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα, αν και έχει φτάσει σχεδόν στο μέσο της τα συμβάντα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν κατά 90% μικρότερα σε σημασία και βαρύτητα απ’ ότι πέρσι, κάτι που μόνο αισιόδοξο μπορεί να χαρακτηριστεί, παρ’ ότι λόγω των βροχοπτώσεων τα ξερά χόρτα είναι πολύ επικίνδυνα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί εκτάσεων από τα ξερόχορτα, κάτι που να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο. Ως είθισται, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είναι προετοιμασμένη από τον Μάιο που ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος με ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει τόσο για την διατήρηση της άριστης κατάστασης των ανδρών της όσο για να ελέγξει και την κατάσταση των οχημάτων της, καθώς περίπου το 30% του πεπαλαιωμένου στόλου των δασικών οχημάτων της είναι εκτός επιχειρησιακής ικανότητας. Για το ζήτημα αυτό, του πεπαλαιωμένου στόχου των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως τόνισε ο κ. Μπόκας, υπάρχουν πολίτες που ενισχύουν την υπηρεσία, προσφέροντας υλικά, ενώ υπάρχουν και προσφορές μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως λάστιχα για τα οχήματα, τα οποία εκτός του ότι είναι ακριβά, είναι και σπάνια στην αγορά.
Φέτος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου θα ενισχυθεί με ακόμη ένα σύγχρονο όχημα, το οποίο παραχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Οι περιπολίες των ανδρών της Πυροσβεστικής είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό, κάτι που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Μεγάλη βαρύτητα με περιπολίες έχει δοθεί σε όλες τις περιοχές που γειτνιάζουν με άλση και δάση. Η επιτήρηση των σημείων αυτών γίνεται εκτός από φυσική παρουσία με κάμερες και με περιπολίες μοτοσικλετιστών, με συμβατά δίκυκλα. Το δύσκολο αυτό έργο ενισχύουν και τα πυροσβεστικά κλιμάκια Παραβόλας και Μακρυνείας, παρά λόγω του ανασχηματισμού χρονοτριβεί η υπογραφή για την επίσημη ίδρυση των εθελοντικών σταθμών. Για να επιτευχθεί όμως η άριστη λειτουργία των εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών, ο δήμος Αγρινίου θα παραχωρήσει τα πυροσβεστικά οχήματα που του είχε δωρίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Kων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES