Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Τον πυροβόλησαν στην κοιλιά
Νεκρός είναι ο 68χρονος εικονολήπτης του ρώσικου τηλεοπτικού δικτύου Pervy Kanal, Ανατόλι Κλιάν, από πυρά στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ένοπλη φιλορωσική εξέγερση.

Ο  68χρονος έκανε ρεπορτάζ χθες βράδυ με τους αντάρτες γύρω από ουκρανική στρατιωτική μονάδα της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο. Βρισκόταν μαζί με μια ομάδα ρώσων δημοσιογράφων τους οποίους οδηγούσαν αντάρτες του Ντονέτσκ σε σημείο για να συναντήσουν μητέρες στρατιωτών που είχαν πάει για να ζητήσουν τα παιδιά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή.

«Μόλις μετέβησαν στην περιοχή, ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την πλευρά των στρατιωτών. Ο Ανατόλι Κλιάν τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά», έγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δημοσιογράφοι τραυματίστηκε και νοσηλεύεται, διευκρίνισε μια ρεπόρτερ του ρωσικού δικτύου Russie 24. Ο Κλιάν εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια για τη ρωσική τηλεόραση και είχε κάνει πολλές αποστολές σε δύσκολες περιοχές, σύμφωνα με το Pervy Kanal.

Στις 17 Ιουνίου, δύο δημοσιογράφοι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης σκοτώθηκαν στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ και ο εργοδότης τους είχε αποδώσει τον θάνατό τους σε πυρά των ουκρανικών δυνάμεων. Ο ιταλός φωτογράφος Αντρέα Ροτσέλι σκοτώθηκε κοντά στο Σλαβιάνσκ στα τέλη Μαΐου, όπως και ο ρώσος βοηθός του Αντρέι Μιρόνοφ.

http://www.newsbeast.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES