Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Σε εξέλιξη είναι στο Πενταμελές Μεικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρινίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του πενταπλού φονικού που έγινε στα Καλύβια τον Νοέμβριο του 2006 και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων που τους επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο ενώ σήμερα η δίκη διεξάγεται κανονικά και ξεκίνησε πριν δύο ώρες περίπου. Στο εδώλιο κάθεται ο Διονύσης Φούκας καθώς ο πατέρας του Λυσίμαχος δεν παρέστη λόγω νοσηλείας σε Νοσοκομείο.
Η δίκη λαμβάνει χώρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τα λόγια των συγγενών των πέντε θυμάτων να συγκλονίζουν. Ήδη μίλησαν ο πατέρας του Ηλία Πίπα, η μητέρα και η σύζυγος του Λάμπρου Αντρέσσα , ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου και η τραγικότερη φιγούρα όλων, η μητέρα των αδελφών Βασίλειου και Χρήστου Νικολόπουλου.
Τα «γιατί» εξακολουθούν να βασανίζουν τους συγγενείς των αδικοχαμένων νέων. «Με κυνηγούν τα γιατί» είπε ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου που ουσιαστικά εξαιτίας αυτού του φονικού έχασε και την κόρη και τη γυναίκα του που αυτοκτόνησαν τρία χρόνια μετά. Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο πως τα θύματα θα πρέπει να θεωρούνται επτά και αυτό επισήμαναν και οι συγγενείς των θυμάτων. Μεγάλο μέρος της ευθύνης οι συγγενείς έριξαν και στον απόντα Λυσίμαχο Φούκα θεωρώντας πως αυτός ουσιαστικά κατεύθυνε το γιο του στο φονικό, ενώ ανατρέχοντας στις τραγικές μνήμες και καταδεικνύοντας πως επρόκειτο για ψυχρούς φονιάδες οι συγγενείς στάθηκαν στο γεγονός πως ο Διονύσης Φούκας έριξε και χαριστικές βολές. Λύγισαν όλοι μέσα στην αίθουσα ακούγοντας την τραγική μητέρα των αδερφών Νικολόπουλου.
Η δίκη είναι σε εξέλιξη για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.http://www.agrinionews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES