Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Μπαίνουν σε εφαρμογή αλλαγές στη φορολόγηση με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συντάξεις, τόσο οι κύριες, όσο και οι επικουρικές, για όσους λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.
Οι συνταξιούχοι αναμένεται να χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ. Έτσι, θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα.

Για παράδειγμα όποιος λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ το μήνα έχει παρακράτηση 520 ευρώ το χρόνο, οπότε θα δει τη σύνταξη του να μειώνεται κατά 45 ευρώ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας από τα αναλυτικά στοιχεία, μάλιστα, προκύπτει ότι με το νέο υπολογισμό 399.231 συνταξιούχοι (από το σύνολο του 1.146.089 που θα έχουν μείωση) θα διαπιστώσουν μια μέση αύξηση της τάξης των 15 ευρώ στη μηνιαία σύνταξή τους, λόγω της απαλοιφής της οριζόντιας παρακράτησης του φόρου στις επικουρικές συντάξεις.
Στον αντίποδα ένας σημαντικός, επίσης, αριθμός συνταξιούχων με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές άνω των 750 ευρώ θα διαπιστώσουν μια αύξηση της παρακράτησης φόρου της τάξης των 40 ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία (70%) αυτών η αύξηση της παρακράτησης δεν θα ξεπερνά τα 30 ευρώ.

Πρόκειται για λογιστικού χαρακτήρα μεταβολές που οφείλονται στο νέο τρόπο υπολογισμού των παρακρατήσεων (επί του συνολικού εισοδήματος από συντάξεις), οι οποίες όχι μόνο δεν αυξάνουν το ύψος της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης, αλλά αντίθετα οδηγούν σε ωφέλεια από την εφαρμογή της έκπτωσης του 1,5% επί της μηνιαίας παρακράτησης φόρου. Χάρη δηλαδή στο σφαιρικό νέο τρόπο υπολογισμού η παρακράτηση θα υπολογίζεται και θα εφαρμόζεται στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών και ο συνταξιούχος θα επωφελείται από την έκπτωση του 1,5%
Πλέον ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να υπολογίζεται ενιαία και να παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές των ασφαλισμένων με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και συντελεστές 22%, 32% και 42%.
Οι μειώσεις θα ισχύσουν από την σύνταξη που θα καταβληθεί τέλος Ιουλίου.
Το ίδιο και η εισφορά αλληλεγγύης, θα υπολογίζεται και αυτή ενιαία, κάθε μήνα με βάση τις μηνιαίες αποδοχές για όσους στα συνολικά τους εισοδήματα από κύριες και επικουρικές λαμβάνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζονται οι κρατήσεις με συντελεστή από 1% ως 4%.
Ανεπηρέαστοι μένους όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 750 ευρώ.

http://www.news.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES