Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Αυξημένο θεωρεί η BlackRock το ενδεχόμενο να υπάρξει μια στάση πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η Ελλάδα τοποθετείται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τις χώρες που κινδυνεύουν με χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τη νέα της μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν την εξέλιξη των δημοσιονομικών στοιχείων ανά τρίμηνο και την προοπτική της οικονομίας κάθε κράτους (outlook), η Ελλάδα έρχεται πλέον πρώτη, ξεπερνώντας ακόμα και την Αργεντινή, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τους τελευταίους μήνες.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το έργο της δημοσιονομικής εξυγίανσης επηρεάζεται και από τις οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στον ευρωπαϊκό χώρο όσο και παγκοσμίως.

Παράγοντες και προβλήματα

Επιβαρυντικά για την Ελλάδα, κατά την BlackRock, λειτουργεί ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό, καθώς και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σε μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία, οι οποίες βρίσκονται στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις.

Στην τριμηνιαία ανάλυση της για τον δημοσιονομικό κίνδυνο, η BlackRock αναφέρει πως οι ανεπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις διεθνείς πολιτικοοικονομικές συνθήκες, περισσότερο απ' ότι οι αναδυόμενες. Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις και πλέον βρίσκεται στην 31η θέση ανάμεσα σε 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις (24η), ενώ η Αργεντινή υποχώρησε κατά μια θέση (45η) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Στον αντίποδα, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, η Βρετανία τρεις και η Ολλανδία δύο. Σύμφωνα με την BlackRock, το πιο «ασφαλές» επενδυτικό περιβάλλον για τον μήνα Ιούνιο διαμορφώνεται στη Νορβηγία, με τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γερμανία να ακολουθούν.

http://www.zougla.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • «Κάναμε αυτό που έπρεπε» - Ως «αυτονόητο» ήταν για όλους στον Παναιτωλικό να κερδίσουν απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε να κερδί...
  Πριν από 8 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC] *Την απόκτηση του Έλιο Τόσκα ανακοίνωσε η Καλαμάτα BC, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτ...
  Πριν από 9 ώρες
 • Μία ακόμη ανανέωση - *Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Σερδενέ ανακοίνωσε η Αναγέννηση Στάνου.* *Η ανακοίνωση* Η διοίκηση της Αναγέννησης συμφώνησε σε όλα με...
  Πριν από 9 ώρες
 • Παναιτωλική ψυχή! - Παναιτωλικός Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Ν. Σμύρνη, καταθέτοντας Παναιτωλική ψυχή και δείχνοντας ότι δικαιούται να συνεχίσει...
  Πριν από 8 ώρες