Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Δείτε αναλυτικό χάρτη - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη νοτιοανατολική Ελλάδα σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σε ύψιστο συναγερμό παραμένουν οι αρχές καθώς και τη Δευτέρα σχεδόν για τη μισή Ελλάδα εκδόθηκε προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ακόλουθες περιοχές:

Αττική
Νότια Εύβοια
Κρήτη (εκτός του νομού Χανίων)
Κυκλάδες
Δωδεκάνησα
Λέσβος
Χίος
Σάμος και ΙκαρίαΗ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες παρακαλούνται να καλούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.http://www.protothema.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES