Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πίστωση ανάλογη του έργου

Με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ακύρωσε την αριθ. 61/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου για τη διενέργεια δημοπρασίας για το έργο: «Αποκομιδή απορριμμάτων Δ.Ε. Αστακού» με μελέτη προϋπολογισμού 157.955,23 € (με Φ.Π.Α.).

Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών στον Αστακό είχε απασχολήσει έντονα τον δήμο Ξηρομέρου το διάστημα αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και μάλιστα είχε συγκλιθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο καθώς είχε λήξει η σύμβασης του δήμου με τον ιδιώτη και αποδείχθηκε πως ενέργειες για νέα δημοπρασία δεν είχαν γίνει. Η δημοπρασία που προώθησε ο δήμος Ξηρομέρου με την εν λόγω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στον Αστακό για ένα έτος, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση -σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύει το ΑγρίνιοCulture.gr- διαπίστωσε ότι στον προϋπολογισμό του Δ. Ξηρομέρου έτους 2014 ήταν γραμμένη πίστωση 84.000 € για την αποκομιδή απορριμμάτων Αστακού, από επιχορήγηση για… έργα-επενδύσεις και το ποσό αυτό αντικαταστάθηκε με την αριθ.75/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με το ποσό των 79.000 € από ανταποδοτικά.

Δεδομένου λοιπόν ότι στην μελέτη του συγκεκριμένου αναφέρεται προϋπολογισμός με Φ.Π.Α. 157.955,23 €, ενώ στον σχετικό κωδικό του προϋπολογισμού είναι γραμμένη πίστωση μόνο 79.000€, δεν μπορεί να διενεργηθεί η δημοπρασία, από τη στιγμή που στο άρθρο 158 του Ν.3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης υπηρεσιών για την εκτέλεση έργου, αν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό σχετική πίστωση ίσης τουλάχιστον αξίας.

πηγή: agrinioculture
Δείτε αναλυτικά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES