Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Πρόσκληση σε κτηνοτρόφους για διάθεση της παραγωγής τους κάνει η Ένωση Αγρινίου, η οποία ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ και ξεκινάει η λειτουργία του εργοστασίου στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας.
Η πρόσκληση ισχύει έως την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου. Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να προσέλθουν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγρινίου στο Αγρίνιο και στα κατά τόπους υποκαταστήματα, για να δηλώσουν την πρόθεσή τους να διαθέσουν την παραγωγή τους στην ΑΜΦΙΓΑΛ, με τους ευνοϊκότατους για αυτούς όρους που αναλύονται παρακάτω.
Η ΑΜΦΙΓΑΛ σχεδιάστηκε κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στις απαιτήσεις των καταναλωτών, προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της αγοράς. Η υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στοχεύει στο να στηρίξει έμπρακτα τον κτηνοτρόφο, παρέχοντας συγχρόνως στον καταναλωτή τη δυνατότητα να απολαύσει, σε πρώτο στάδιο, την εξαιρετικής ποιότητας φέτα και τα σκληρά τυριά, σε τιμές Ένωσης Αγρινίου!
Το όραμα για τη δημιουργία ενός ακόμη εργοστασίου, που θα υπηρετεί τις τοπικές ανάγκες, είναι πλέον πραγματικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΦΙΓΑΛ, σε συνεδρίασή του, αφού διαπίστωσε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση των εργασιών και αφού εξέτασε κάθε σχετική παράμετρο, αποφάσισε να δώσει το σύνθημα στους κτηνοτρόφους, που από σήμερα αποκτούν τη δυνατότητα διάθεσης της παραγωγής τους στην ΑΜΦΙΓΑΛ, συμβάλλοντας έτσι στο να αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα το Αιτωλοακαρνανικό γάλα και δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα κατοχυρώσουν την πρωτοκαθεδρία του νομού στην αιγοπροβατοτροφία και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων γάλακτος.
Η επένδυση των 9 εκ. ευρώ έρχεται να αλλάξει οριστικά τα δεδομένα, υπέρ του παραγωγού, σε όφελος του καταναλωτή και τις τοπικής οικονομίας. Η ίδρυση μονάδας για την επεξεργασία και εμπορία γάλακτος και των παραγώγων του αποτελεί το όχημα μετάβασης στη σύγχρονη αντίληψη της ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Στο πρόβειο γάλα η τιμή εκκίνησης για τον παραγωγό είναι τα 0.97 ευρώ ανά κιλό, στην αναλογία πρωτεΐνης 5,5 και λίπους 6,5. Η τιμή δύναται να αυξηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
proveio
Στο γίδινο γάλα ισχύει το ίδιο μοντέλο διαμόρφωσης της τιμής, με βάση τα 0.58 ευρώ ανά κιλό, στην αναλογία πρωτεΐνης 3,6 και λίπους 4,5. Αναλυτικότερα η τιμή μπορεί να μεταβληθεί όπως στον παρακάτω πίνακα.
gidino
Και στις δυο κατηγορίες, δίδεται προσαύξηση (πριμ ποσότητας) 0,01 ευρώ το κιλό για ποσότητες πάνω από 30.000 κιλά και 0,02 ευρώ για ποσότητες πάνω από 50.000 κιλά.
Οι παραγωγοί θα λάβουν άμεσα τις προκαταβολές μετά την υποβολή των αιτήσεών τους, σε ζωοτροφές – φυράματα από την Ένωση Αγρινίου και σε χρήμα κατά τη συμφωνία με την ΑΜΦΙΓΑΛ.
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΦΙΓΑΛ έχουν διασφαλίσει την ταυτόχρονη διάθεση των τελικών προϊόντων και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας με την Αμερικανική αγορά, γεγονός που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν, με όσα οφέλη μπορεί αυτό να έχει για τους παραγωγούς μας.

http://agriniovoice.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES