Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τη λίστα των ονομάτων εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης.
Η λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος", συμπεριλαμβάνει τέσσερις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ανάμεσά τους βρίσκεται καθηγητής σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορας του πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και δάσκαλοι σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την ΕΛ.ΑΣ και την επικαιρότητα.
Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για τέτοια παραπτώματα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία και ταυτόχρονα σε πειθαρχικό έλεγχο και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο έως ότου εκδοθούν οριστικές αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα ή τα ποινικά δικαστήρια. Εάν εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις, με υπογραφή του υπουργείου Παιδείας, απολύονται από την εκπαίδευση.
Μέχρις ότου εκδικαστούν οι αποφάσεις ο υπουργός μπορεί, με εντολή του, να τους κρατά σε αργία μακριά δηλαδή από τα σχολεία έως ότου λάβει στα χέρια του τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.
"Μπορούνε να πάνε ακόμη και στον Πάπα της Ρώμης οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για παιδοφιλία, αλλά στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να μείνουν", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ενημέρωση που είχε για την εμπλοκή εκπαιδευτικών στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

http://www.news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Άλλες δύο προσθήκες - Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας που από Δευτέρα θα γίνει στο Καρπενήσι, μετά από δέκα μέρες προπονήσεων στο Emileon. Και...
  Πριν από 10 ώρες
 • Ανακοίνωσε Γραβά ο Τρικούπης Μεσολογγίου - [image: Ανακοίνωσε Γραβά ο Τρικούπης Μεσολογγίου] Ο Δημήτρης Γράβας είναι η επόμενη προσθήκη στο ρόστερ μας. Ο Λαρισαίος forward είναι γεννημένος στις 12/5...
  Πριν από 2 ώρες
 • Ανακοίνωση για τρεις - *Τη συνεργασία του με τρεις παίκτες ανακοίνωσε ο Αμβρακικός Λουτρού.* Πρόκειται για τους Γιώργο Κοντογιάννη, Στράτο Παγώνη και τον τερματοφύλακα Ακη Στασ...
  Πριν από 6 ώρες
 • Αποτελέσματα test covid-19 - Παναιτωλικός Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εβδομαδιαίος μοριακός έλεγχος covid-19 στον οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ομάδα μας και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ Π...
  Πριν από 22 ώρες