Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα  Δ.Σ  του Συνδέσμου Αργυροπηγαδιτών, του Συλλόγου Αμβρακιωτών και του Συλλόγου Κοκκινοβρυσιωτών Τριχωνίδας, με κείμενο που απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ζητούν ασφαλτόστρωση των δρόμων των ορεινών χωριών του Δήμου Θέρμου, παράλληλα με σωστή συντήρηση των χωματόδρομων, που ,όπως αναφέρουν, «βρίσκονται σε άθλια κατάσταση». 


 
Αναλυτικά το κείμενο των τριών Δ.Σ.:
«Άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων»   και  «μείζον ζήτημα οι  υποδομές»
Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη πενταετία όπως διατυπώθηκαν από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας κ. Χριστίνα Σταρακά,   κατά την σύσκεψή τους  με τους Γενικούς Διευθυντές της Π.Δ.Ε. και τους Διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ε., καθώς και τον Σύλλογο των Εργαζομένων, στο Μεσολόγγι την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014,   σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεoγραφικά  Blogs.
«Η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να είναι ένας θεσμός δίπλα στο πολίτη, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και μέσα από πρωτοβουλίες και σκληρή δουλειά να δίνει λύσεις σε αυτά» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει εμπειρία, σχέδιο και πολιτική βούληση να δουλέψουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού».
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για ουσιαστική συνεργασία με φορείς, δήμους, επιμελητήρια, ενώσεις, κινήματα κ.λπ., ενώ επανέλαβε τις τρεις προτεραιότητες για την νέα πενταετία: την ανάπτυξη πολιτικών άρσης των κοινωνικών και οικονομικών ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, έργα στα οποία δεν επιτρέπεται καμία αστοχία, καθώς και την προετοιμασία μιας νέας γενιάς έργων που θα υπηρετούν τον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, στην ανάπτυξη Κοιτίδων Επιχειρηματικότητας για νέους άνεργους, καθώς και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της Αιτωλοακαρνανίας.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τη σημασία που έχει να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή, μιλώντας για μια δημιουργική πενταετία που έρχεται και δηλώνοντας ως μείζον ζήτημα να δοθεί λύση στις υποδομές.
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτά, συμφωνούμε απόλυτα και αναμένουμε την εφαρμογή τους στην πράξη.
Κυρίαρχο θέμα  για μας είναι το οδικό δίκτυο των ορεινών χωριών  του Δήμου Θέρμου.
Υπάρχει κύριε Περιφερειάρχα άλλη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και της Ελλάδας,   που να μην έχει ασφαλτοστρωμένους δρόμους;  Η ανισότητα αυτή στις υποδομές δεν συνεπάγεται και κοινωνική και οικονομική ανισότητα και συνολικά καταδίκη της περιοχής μας χωρίς καμμία αναπτυξιακή προοπτική;
Θα έρθει επιτέλους η σειρά μας;    Στην προηγούμενη θητεία σας μας είχατε δηλώσει ότι εξοφλάτε προηγούμενα  χρέη της Περιφέρειας.  Τώρα που, όπως λέγεται, τα χρέη εξοφλήθηκαν, θα γίνουν οι δρόμοι;
   Και μέχρι την ασφαλτόστρωση σε ότι αφορά την συντήρηση των υπαρχόντων χωματοδρόμων, 

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,
 θα οργανωθεί  επιτέλους σωστά η υπηρεσία   συντήρησης των δρόμων και διαχείρισης  των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας ώστε να συντηρούνται συστηματικά και σωστά οι χωματόδρομοι  των χωριών που δεν έχουν άσφαλτο;   Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει. Είτε δεν υπήρχε  η έγνοια και το ενδιαφέρον, είτε δεν υπήρχε η ικανότητα, είτε ακόμα η πολιτική βούληση. Το αποτέλεσμα  ήταν το ίδιο.  Τα  μηχανήματα κατά κανόνα  δεν προκάνουν και οι  χωματόδρομοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.  Ελάτε στα πιο απομακρυσμένα χωριά, την Αμβρακιά, το Αργυρό Πηγάδι και Κοκκινόβρυση για να επιβεβαιώσετε την αλήθεια των παραπάνω.
Παρακαλούμε να αναγνωριστεί στα λόγια και στην πράξη το βασικό  δικαίωμα της πρόσβασης στα χωριά τους και τα σπίτια τους και στους κατοίκους των ορεινών χωριών μας.  Άρα θα πρέπει να υπάρχει ιεράρχηση και προτεραιότητες. Ουσιαστικά  πολιτικό είναι το θέμα.  Ο δρόμος είναι βασική υποδομή, ο δρόμος είναι προτεραιότητα. Δεν μπορεί να επαφίεται  στη διάθεση του οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα.
Οι χωματόδρομοι που συνδέουν τα ορεινά χωριά μας απαιτείται να συντηρούνται κατά προτεραιότητα, συστηματικά  και σωστά. Με χαλικόστρωση, με παράπλευρα αυλάκια για να διοχετεύονται τα όμβρια ύδατα.   Όπως γίνεται μέχρι τώρα, αποσπασματικά και πρόχειρα,  αποτελεί σπατάλη πόρων χωρίς αποτέλεσμα.
Διεκδικούμε αυτό που για όλους τους άλλος Έλληνες είναι δεδομένο.  Δρόμους. Κάνουμε πάρα πολλά σαν σύλλογοι. Τους δρόμους δε μπορούμε να τους φτιάξουμε.  Τους δικαιούμαστε όμως σαν την πιο βασική υποδομή.


http://www.agriniopress.gr/# 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Άλλες δύο προσθήκες - Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας που από Δευτέρα θα γίνει στο Καρπενήσι, μετά από δέκα μέρες προπονήσεων στο Emileon. Και...
  Πριν από 9 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε την Γκατζιώλη ο Άρις Καλαμάτας - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε την Γκατζιώλη ο Άρις Καλαμάτας] *Την απόκτηση της Ζωής Γκατζιώλη ενόψει της επιστροφής της ομάδας στην Α2 Εθνική ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Ανακοίνωση για τρεις - *Τη συνεργασία του με τρεις παίκτες ανακοίνωσε ο Αμβρακικός Λουτρού.* Πρόκειται για τους Γιώργο Κοντογιάννη, Στράτο Παγώνη και τον τερματοφύλακα Ακη Στασ...
  Πριν από 5 ώρες
 • Αποτελέσματα test covid-19 - Παναιτωλικός Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εβδομαδιαίος μοριακός έλεγχος covid-19 στον οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ομάδα μας και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ Π...
  Πριν από 21 ώρες