Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιο είχε αλλοδαπός πιλότος που ήθελε να συμμετάσχει στο Αthens Flying Week που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τατόι. Ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιερισσού Χαλκιδικής και ο ίδιος εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μονοκινητήριο ακροβατικό αεροσκάφος του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η επέμβαση των Αρχών, ήταν άμεση.
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όταν τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν, νωρίς το απόγευμα, ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από τη Λήμνο. Εντόπισε τον πιλότο, τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη όπου εξετάστηκε από γιατρό και είναι καλά στην υγεία του.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, Αχχιλέας Τοπούζας, επισήμανε ότι πρόκειται για 62χρονο υπήκοο Λιθουανίας που απογειώθηκε με το αεροσκάφος από την Καβάλα με προορισμό το Τατόι. Όπως σημείωσε ο κ.Τοπούζας, ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος με αλεξίπτωτο προτού αυτό πέσει στη θάλασσα και συντριβεί.
Αναμένεται έρευνα που θα εξακριβώσει τα αίτια του ατυχήματος.
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Λήμνο, εντόπισε τον πιλότο και τον περισυνέλεξε. Ο αλλοδαπός, που είναι καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

http://www.ethnos.gr/default.asp 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES