Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στο Κ.Υ. Μύτικα. Στο νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα που πρόκειται να φέρει τις αμέσως επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας, υπάρχει μία ρύθμιση που δίνει ελπίδες ότι το πρόβλημα επιτέλους θα λυθεί. Το αγροτικό γίνεται υποχρεωτικό πριν την έναρξη της ειδικότητας των γιατρών.
Περιμένουμε και ίδωμεν.


Κυρώσεις και βαριά πρόστιμα για όσους υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ που θα κυμαίνονται από 500 έως 5.000 ευρώ, μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών, παράταση θητείας για επικουρικούς γιατρούς και υποχρεωτικό αγροτικό, προβλέπει νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες από τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη.
Εκτός των προαναφερθέντων, προβλέπει ακόμα προσωρινό αποκλεισμό του παραβάτη γιατρού δύο έως 12 μηνών από τη συνταγογράφηση ή οριστική διακοπή σε περίπτωση υποτροπής. Παράλληλα το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει την πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Διαδικτύου και ποινικοποιεί τη διάθεση σκευασμάτων τα οποία πρέπει να διατίθενται μόνο από φαρμακεία και με συνταγή γιατρού.
Επίσης, περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, συγκεκριμένα προβλέπει τέσσερις εφημερίες το μήνα για κάθε γιατρό που εργάζεται στο ΕΣΥ, κατάργηση της ανώτατης μηνιαίας αποζημίωσης για τις εφημερίες και κατάργηση των πρόσθετων εφημεριών και ωράριο επτά ωρών, το οποίο θα είναι συνεχές, πρωινό και θα έχει πενθήμερη διάρκεια.
Επιπλέον θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την κάλυψη κενών που υπάρχουν στις δομές κυρίως των νησιών, μια από τις οποίες προβλέπει παράταση κατά ένα έτος της θητείας των επικουρικών ιατρών.
Τέλος υπάρχει και διάταξη για την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) για τους γιατρούς πριν την έναρξη της ειδικότητας. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο γιατρός μπορεί να κάνει το αγροτικό του μέχρι την ειδικότητα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει στην ύπαιθρο αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES