Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Στο Taxis θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από σήμερα όλα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τα οποία θα περιλαμβάνουν μειωμένο φόρο κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή. Πρόκειται για τα νέα εκκαθαριστικά τα οποία αφορούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τσεκάρουν τα εκκαθαριστικά και εάν διαπιστώσουν ότι δεν έχει περαστεί η αντίστοιχη έκπτωση θα πρέπει να απευθυνθούν στην κατά τόπο εφορία τους. Σε περίπτωση που έχουν πληρώσει κάποιο μέρος της συνολικής οφειλής αλλά δικαιούνται έκπτωση 50% τότε οι επόμενες δόσεις θα αναπροσαρμοστούν λαμβάνοντας υπ' όψη τα ποσά που πλήρωσαν. Σε περίπτωση που έχουν πληρώσει το σύνολο του φόρου και δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή τότε οι επιπλέον πληρωμές θα τους επιστραφούν.


Τα κριτήρια για την έκπτωση:
Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, για να λάβει κάποιος έκπτωση 50% θα πρέπει:
-Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί.
-το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.


Πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων, προβλέπεται:
Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας.
 
 
 
http://www.news.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES