Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Με λίγη θέληση, όλα παίρνουν μπρος: Τα φρένα ενός Tupolev που θα έφευγε από αεροδρόμιο της Σιβηρίας είχαν παγώσει λόγω του κρύου (μόλις -52 βαθμοι Κελσίου) και έτσι δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί στον αεροδιάδρομο για να ξεκινήσει η απογείωση. Τότε, οι επιβάτες πήραν τα πράγματα στα χέρια τους και κατέβηκαν να σπρώξουν.


Οι πιο θαρραλέοι (και ανυπόμονοι να φύγουν από την Ιγκάρσκα της Σιβηρίας) έσπρωξαν το αεροπλάνο από τα φτερά. Η συλλογική προσπάθεια πέτυχε, το σύστημα πέδησης ξεμπλόκαρε και όταν το αεροπλάνο μπόρεσε να ξεκινήσει και να στρίψει, οι επιβάτες επέστρεψαν στις θέσεις τους.


Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Ιγκάρκα με μικρή καθυστέρηση και εκτέλεσε κανονικά την τρίωρη πτήση του μέχρι το Κρασνογιάρσκ.


Η πτήση είχε επταμελές πλήρωμα και 74 επιβάτες. Αναφορές στα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι το σύστημα πέδησης δεν είχε ενεργοποιηθεί σωστά στο παρκάρισμα του αεροσκάφους, αλλά η εταιρεία Katekavia -που σημειώνει ότι το αεροσκάφος δεν είχε τεχνικό πρόβλημα- περιορίστηκε στο ότι για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα.


Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους επιβάτες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και των διεθνών ΜΜΕ.

http://www.in.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES