Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στην ε.ο. Πατρών – Αθηνών έγινε σήμερα με ακινητοποίηση ταξί από την επαρχία και την σύλληψη οδηγών ταξί, τόσο από το Αγρίνιο, όσο και από άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές Νοεμβρίου σε ανάλογη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δεκάδες οδηγοί ταξί σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα με τις κατηγορίες της υποκλοπής έργου και φοροδιαφυγής, αφού χωρίς ταξίμετρο και χωρίς παραστατικά μετέφεραν επιβάτες στην Αθήνα. Τότε είχαν συλληφθεί επτά οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία ενώ σήμερα Δεύτερα συνελήφθησαν άλλοι τρείς.

Η αυστηρότητα των αστυνομικών ελέγχων είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ηλικιωμένοι,  ενώ ως προς την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, δυο οδηγοί ήδη καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση έκαστος και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 3 χιλιάδων ευρώ.

Οι έλεγχοι διεξάγονται μετά από καταγγελίες που έχουν γίνει από την Ομοσπονδία των υπεραστικών ΚΤΕΛ, που αναφέρει πως δεκάδες  ταξί κάθε μέρα μεταφέρουν  εκατοντάδες πολίτες από την επαρχία στην Αθήνα χωρίς ταξίμετρο και χωρίς νόμιμα παραστατικά, υποκλέπτοντας το έργο των υπεραστικών λεωφορείων και κάνοντας εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ραδιοταξί του Αγρινίου Κώστα Βλάχο που μίλησε στο agriniopress.gr, οι συλλήψεις σήμερα είναι χωρίς νόημα, αφού όλοι οι οδηγοί είχαν κανονικά τα ταξίμετρα του σε λειτουργία. «Οι αστυνομικοί τους είπαν πως στο αυτόφωρο που θα οδηγηθούν να φέρουν ως μάρτυρες τους επιβάτες για να αθωωθούν. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε και οπωσδήποτε θα διαμαρτυρηθούμε μέσω της Ομοσπονδίας μας»  δηλώνει ακόμη ο κ. Βλάχος. 

 

 

http://www.agriniopress.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES