Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η εταιρία Symantec ανακοίνωσε πως βρέθηκε ο πιο εξελιγμένος ιός του κυβερνοχώρου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC βρέθηκε ο πιο εξελιγμένος ιός που απειλεί τον κυβερνοχώρο. Η εταιρία κυβερνοασφαλείας Symantec ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν από τους πλέον εξελιγμένους ιούς που έχουν βρεθεί ποτέ.

Ο πανίσχυρος ιός ονομάστηκε Regin, ενώ γίνεται γνωστό πως υπάρχει πιθανότητα ο ιός να δημιουργήθηκε από κάποια κυβέρνηση και εκτιμάται ότι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και έξι χρόνια εναντίον διαφόρων στόχων ανά τον κόσμο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπολογιστές κυρίως στη Ρωσία τη Σαουδική Αραβία και την Ιρλανδία έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο ιό. Οι ειδικοί αναφέρουν πως μόλις ο ιός εγκατασταθεί σε ένα μηχάνημα, μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, όπως να "κλέβει" τα περιεχόμενα της οθόνης του υπολογιστή και κωδικούς ασφαλείας ή να διαβάζει διαγραμμένα αρχεία.

Την ίδια στιγμή εκτιμούν, πως λόγω της πολυπλοκότητας του λογισμικού του ιού, φαίνεται να δημιουργήθηκε από κάποια κυβέρνηση για λόγους κατασκοπείας εναντίον άλλων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ατόμων. Εκτιμάται ότι χρειάστηκαν μήνες ή και χρόνια, έως ότου αναπτυχθεί ο ιός και οι δημιουργοί του έκαναν ότι μπορούσαν για να κρύψουν τα ίχνη του.

Ειδικός της εταιρείας Symantec δήλωσε ότι "μοιάζει να προέρχεται από κάποιον Δυτικό οργανισμό, λόγω του επιπέδου της επιδεξιότητας και της τεχνογνωσίας που ενσωματώνει, καθώς και του χρόνου που χρειάστηκε για να αναπτυχθεί".

Η εταιρία ανέφερε ότι ο Regin θυμίζει έναν άλλο διάσημο και άκρως εξελιγμένο κατασκοπευτικό ιό, τον Stuxnet, που είχε αναπτυχθεί από αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Ωστόσο, η διαφορά είναι πως ο Stuxnet είχε προγραμματιστεί να προκαλεί και υλικές ζημιές, ο Regin φαίνεται να περιορίζεται στη συλλογή πληροφοριών.

 

 

http://news247.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Χάνει Ντίας - Ο Χόρχε Ντίας έκανε στη Ν. Σμύρνη το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε 4 στα Play-out...
  Πριν από 8 ώρες
 • Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη - [image: Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη] Στην Ισπανια θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη.Η Ελληνοκύπρια γκαρντ συμφώνησε με την Κάθερες η ...
  Πριν από 2 ώρες
 • Επιστρέφει - *Σε ομάδα του νομού αναμένεται να είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον του Γιώργου Παπαευθυμίου.* Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στον Φωστήρα, από όπου και έμεινε ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Σας πιστεύουμε! (video) - Παναιτωλικός Ο αγώνας του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη καθόριζε την τύχη του Παναιτωλικού. Και κανείς δεν άφησε… στην τύχη του τον συγκεκριμένο αγώνα. Όσοι συμ...
  Πριν από 1 ημέρα