Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Δυο 15χρονοι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στη Ναύπακτο, την ώρα που αποσυναρμολογούσαν κλεμμένα ποδήλατα.

Πιο συγκεκριμένα τα δυο παιδιά μπήκαν στην αποθήκη, όπου ο δήμος Ναυπακτίας φυλάσσει τα ποδήλατα, η οποία βρίσκεται στο Ξενία, και πήραν δυο από αυτά. Οι νεαροί επέλεξαν ένα σημείο λίγο μακρύτερα από το σημείο της κλοπής προς την παραλία για να τα αποσυναρμολογήσουν με την ησυχία τους.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και αφού ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους, που θα κατηγορηθούν για παραμέληση ανηλίκων, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και από εκεί στον Εισαγγελέα που τους άφησε ελεύθερους.

Το θέμα που προκύπτει όμως είναι κατά πόσο φυλάσσονται επαρκώς τα ποδήλατα του δήμου, τα οποία προορίζονταν για τις βόλτες των πολιτών με κάποιο αντίτιμο βέβαια, και μάλιστα για το λόγο αυτό έγιναν και ποδηλατικοί σταθμοί σε διάφορα σημεία της πόλης. Στους σταθμούς αυτούς, όμως, δεν υπάρχουν πιά ποδήλατα. Φαίνεται ότι ο δήμος θέλησε να τα προστατεύσει και γι’ αυτό τα συγκέντρωσε – όσα περίσσεψαν από τις κλοπές- στην αποθήκη του Ξενία, η οποία όπως αποδείχθηκε, είναι «ξέφραγο αμπέλι», αφού οι δυο νεαροί κατάφεραν να βγάλουν έξω δυο ολόκληρα ποδήλατα. Οι συγκεκριμένοι εντοπίστηκαν από την αστυνομία, όμως κανείς δεν ξέρει πόσα άλλα ποδήλατα έχουν κλαπεί από το συγκεκριμένο χώρο και δεν τα έχει αναζητήσει κανείς.

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια καλύτερα είναι να μένουν στην άκρη και να δίνεται σημασία σε άλλες ανάγκες. Η Ναύπακτος άλλωστε δεν ήταν ποτέ πόλη του ποδηλάτου, ούτε θα καταφέρει να γίνει, διότι δεν μιλάμε για μια επίπεδη πόλη στην οποία μπορεί ο καθένας να κυκλοφορήσει με το ποδήλατό του, αλλά για μια πόλη που έχει πολλές ανηφορικές διαδρομές. Για παράδειγμα ποιος είναι αυτός που θα μπορούσε να πάει βόλτα με ποδήλατο στο Κάστρο; Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα, ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον αποτυχημένο ποδηλατόδρομο και για τα ποδήλατα και τους σταθμούς, ήταν «πεταμένα λεφτά»…

 

 

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES