Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Σε παλαιότερη ανάρτηση μας (δείτε εδώ) είχαμε θέσει το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών (θετική ζημία), προς τον Δήμο Ξηρομέρου με αφορμή την τοποθέτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην συμβούλου κ. Σπύρου Λύτρα, ο οποίος προσδιόρισε την θετική ζημία περί τα 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Με αφορμή αυτήν την ανάρτηση μας, με σχετική του παρέμβαση (δείτε εδώ) ο πρώην αλλά και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τζαχρήστας, μας έδωσε πιο αναλυτικά στοιχεία προσδιορίζοντας μας την θετική ζημία του Δήμου κοντά στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Εμείς θα θυμηθούμε επίσης την υπόθεση των οφειλών, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο κ. Πυθαγόρα Σαμαρά της «Αστακός Τέρμιναλ» (δείτε εδώ), η οποία σύμφωνα με τότε δηλώσεις φερόταν να χρωστά στον Δήμο το τεράστιο ποσό των  4,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Είχαμε ακούσει για αγωγές και δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση που βρίσκεται; Προχώρησε; Σταμάτησε; Υπήρξε συμβιβασμός; Καταβλήθηκαν χρήματα στον Δήμο; Εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε, αλλά κανείς δεν ξέρει να μας απαντήσει.

Εμείς από πλευράς μας θεωρούμε το θέμα των οφειλών προς τον Δήμο Ξηρομέρου πάρα πολύ σοβαρό. Τα ποσά είναι μεγάλα και προκαλούν και η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει λογοδοσία για το τι πρόκειται να κάνει γι αυτό. Διακινούνται φήμες για επιλεκτικά συγχωροχάρτια και για επιλεκτικά στραβά μάτια.

Η πρόσφατη πρόσκληση του Δήμου για ρύθμιση οφειλών (δείτε εδώ) προχωρά; Δεν πρέπει κάποια στιγμή οι δημότες να έχουμε ενημέρωση;

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημότες που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, κάποιοι τους ονομάζουν κορόιδα, και δημότες που δεν πληρώνουν.

Ποιοι είναι αυτοί που εξ επαγγέλματος χρωστάνε και δεν είναι προϊόντος της οικονομικής χρήσης; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά.

Εννοείται για τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική δυσκολία, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη αντιμετώπιση.

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES