Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 10 άτομα

Εγκέφαλος πολυμελούς σπείρας που με πλαστές διαθήκες καρπωνόταν την περιουσία εύπορων ατόμων μετά το θάνατο τους φέρεται να είναι πρώην βουλευτής ο οποίος είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες.
Στην υπόθεση, σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκονται τουλάχιστον 10 πρόσωπα και ήδη, έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν οργανωμένα ακολουθώντας ένα μελετημένο σχέδιο. Αρχικά, πλησίαζαν και γνώριζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα ύποπτα πρόσωπα.

Στην υπόθεση είναι καταγεγραμμένη η εμπλοκή 10 προσώπων σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

- Εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)

- Διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ εξακολούθηση

- Άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση

- Διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
- Ψευδορκία μάρτυρα

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων. Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση καλείται να εντοπίσει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση». 

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES