Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Η «Γιορτή της Τσιγαρίδας» ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια από μια αυθόρμητη σκέψη. Δεν χρειάζονταν και πολλά πράγματα, ένα καζάνι, μια πυροστιά, ξύλα και φυσικά το χοιρινό κρέας, όλα υπήρχαν στα σπίτια των συγχωριανών.

Έτσι, άναψαν μια φωτιά στην πλατεία και τοποθέτησαν το καζάνι, αυτή η μικρή παρέα δεν άργησε να μεγαλώσει από τους περαστικούς οι οποίοι στο θέαμα της φωτιάς, του καζανιού αλλά και της μυρωδιάς που διαχέονταν στην ατμόσφαιρα, πλησίασαν και έγιναν αμέσως μια μεγάλη παρέα, ήρθαν και τα πρώτα κρασάκια και τσιπουράκια και το γλέντι είχε ήδη αρχίσει χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Φέτος, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από εκείνη την μέρα και η Γιορτή της Τσιγαρίδας συνεχίζει να είναι η είναι γιορτή του κόσμου. Όποιες γιορτές ξεκινούν αυθόρμητα χωρίς κάποιο προσωπικό όφελος παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Με αυτή την ανακοίνωση δίνει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η γιορτή ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών «Ακαρνανικό Φως».

Το έθιμο αναβιώνει για δέκατη χρονιά, σήμερα Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό πάρκινγκ των Φυτειών Ξηρομέρου. 

 

 

http://www.zougla.gr/\ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES