Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Γράφει ο Γιάννης Κολοβός
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 
στην Αιτωλ/νία

          Η κορύφωση του πολιτικού αγώνα για την αναγκαία και πολυπόθητη ανατροπή, όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή των εκλογών, δείχνει την κρισιμότητα αυτής της αναμέτρησης.
    Η παράδοση της χώρας μας στα  συμφέροντα των ολίγων με πολιτικά τρικ, όπως τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν ερήμην του Ελληνικού λαού αλλά ενάντιά του, φανερώνει και στον πιο συντηρητικό αλλά καλόπιστο συμπολίτη μας για ποιους λόγους ακολουθούνται οι πολιτικές που οδήγησαν και οδηγούν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας μας στην πρωτόγνωρη εξαθλίωσή της.
      Κανείς από τους εμπνευστές των μνημονίων δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό για τις καταστροφικές προθέσεις του, πριν από εκλογές. Ούτε ο κ. Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 ενημέρωσε για το σχέδιο του Καστελόριζου (2010) και το μνημόνιο Ι, ούτε ο κ. Σαμαράς που τότε θεατρικά διαφωνούσε και αργότερα ψήφιζε με ενθουσιασμό το μνημόνιο ΙΙ  του κ. Παπαδήμου 
(Φεβ.2012) και το μνημόνιο ΙΙΙ της δικής του εφιαλτικής Πρωθυπουργίας (Νοεμ. 2012)..............     Όμως μνημόνια σημαίνουν, πως η χώρα μας λειτουργεί με τραυματισμένη Εθνική ανεξαρτησία και φαλκιδευμένη Δημοκρατία. Αυτό φαίνεται καθημερινά από τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά και από το ποιοι (τρόικα) επιβάλλουν τις αποφάσεις που επικυρώνουν οι κυβερνώντες.
       Αυτοί δηλαδή που εγκληματικά οδήγησαν το καράβι στο βράχο, αυτοί που οδήγησαν την οικονομία στην αποδιάρθρωση και στην καταστροφή, αυτοί που οδήγησαν τη δημόσια Διοίκηση στη σημερινή χαοτική της κατάσταση, εμφανίζονται τώρα ως οι αυριανοί θεραπευτές. Οι κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καταστροφείς και διασώστες!
       Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή και κραυγαλέα!  Δεν κρύβεται όμως η αλήθεια. Γιατί δεν μπορούν να κρυφτούν οι άνεργοι, που ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, δεν κρύβονται οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, δεν κρύβεται η απόγνωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων, δεν κρύβεται η απελπισία των νέων επιστημόνων που απελπισμένοι φεύγουν στο εξωτερικό ως βιοποριστικοί μετανάστες.
      Τα πολιτικά μέσα που μετήλθαν οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν μέχρι σήμερα τις τύχες της χώρας χρησιμοποίησαν τα δημόσια οικονομικά για να ικανοποιήσουν τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων τους, υποβιβάζοντας ταπεινωτικά τους πολίτες σε επαίτες και τους πολιτευτές τους σε φακίρηδες  εφεύρεσης αλλόκοτων διορισμών.
     Δεν έχουν πια να τάξουν τίποτε θετικό, παρά την παραπέρα εξαθλίωση και ταπείνωση των πολιτών. Τα ρουσφέτια τους έχουν γίνει πια εφιάλτες.
      Σήμερα το κυρίαρχο και διαχρονικό, μέχρι σήμερα, μπλοκ εξουσίας επινοεί λάιτ πολιτικά σχήματα – Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ(Παπανδρέου)- για να ανακόψει την ολική του ανατροπή, για να εμποδίσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να ανακόψει την αυτοδυναμία του Ελληνικού λαού, για να δημιουργήσει εκλογικά αναχώματα.
      Όμως ο λαός μας τώρα γνωρίζει, τώρα ξέρει ποιοι ευθύνονται για την αφόρητη κατάστασή του, τώρα ξέρει, γιατί στενάζει κάτω από τη φορομπηχτική πολιτική και τη μπότα των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων.
      Σε αυτή την ιστορική για τη χώρα περίσταση, σε αυτή την κρισιμότατη για την τύχη του 99% της κοινωνίας μας στιγμή, η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό βηματισμό με τον Ελληνικό λαό, σε κοινό αγώνα μέχρι τις εκλογές στις 25 Γενάρη, αλλά και μετά τις εκλογές, θα σταματήσει την πρωτοφανή,  για καιρό ειρήνης, ανθρωπιστική κρίση  και θα δώσει νέα εκκίνηση για την Ελλάδα.
        Η ελπίδα δεν ανακόπτεται, η ελπίδα έρχεται!  Η εκλογική νίκη θα αποτυπώσει τη μεγάλη δύναμη και την άκαμπτη θέληση του λαού μας για προοπτική. Η πολιτική ανατροπή θα είναι μεγαλειώδης!
     Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, με ενεργοποιημένο το λαό στο πλάϊ της, σε λίγες μέρες θα είναι πραγματικότητα!

http://agriniotimes.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES