Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Σχετικά με το Πλατυγιάλι και την πολύ σωστή πρωτοβουλία της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» να οργανώσει αύριο Κυριακή 1.3.2015 και ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του Δημαρχείου στον Αστακό σχετική συζήτηση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για όσους δημότες δεν το γνωρίζουν, ότι στα μέσα του 2013 άλλαξαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο Πλατυγιάλι, ύστερα από αίτημα της εταιρίας ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε. που το διαχειρίζεται.
Οι περιβαλλοντικοί όροι άλλαξαν ώστε πλέον στο Πλατυγιάλι να μπορούν να φιλοξενηθούν και δραστηριότητες χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης με τις τελευταίες να είναι και υψηλού κινδύνου για το περιβάλλον.
Η τότε δημοτική αρχή με την Αντιδήμαρχο Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού, πήρε απόφαση και γνωμοδότησε αρνητικά σε αυτή την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων. Η αρνητική αυτή γνωμοδότηση δεν λήφθηκε υπ' όψη (Πρώτη φορά είναι; Και για τις ιχθυοκαλλιέργειες το ίδιο πάντα γίνεται) από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία ενέκρινε την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων όπως ζητούσε η ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε.
Δείτε εδώ την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 
http://mytikaspress.blogspot.gr/
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES