Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτου φόρου άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε μεν την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί έκτακτος φόρος, ωστόσο δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θέλοντας να εξασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της χώρας", τόνισε, για να διευκρινίσει στη συνέχεια πως αν χρειαστεί να επιβάλει έκτακτο φόρο θα το κάνει αλλά από ένα εισόδημα και πάνω.

Για το αφορολόγητο, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως θα αυξηθεί σταδιακά από τον Ιούνιο.

"Δεν θα πάμε στις 12.000 ευρώ κατευθείαν αλλά θα δούμε. Μόλις προχθές φτάσαμε στη συμφωνία, θέλουμε δυο βδομάδες ακόμα", ανέφερε.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σημείωσε πως έχει ως στόχο όσοι έχουν κάποια χρήματα να αρχίσουν να διευθετούν τις υποχρεώσεις τους, "χωρίς να νιώσει ανόητος ο φορολογούμενος που έχει πληρώσει".

Επανέλαβε επίσης πως δεν αυξάνει ο ΦΠΑ στον τουρισμό, τα νησιά, τα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία. "Θα βρούμε κάποιο προϊόν που δεν θυμάται κανείς ότι έχει κάποιο φορολογικό συντελεστή", ανέφερε και πρόσθεσε: "Δεν θα τραβήξουμε αρχή της άνοιξης να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τον τουρισμό".

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των δανείων στους δανειστές της χώρας. "Δεν θα διαφωνήσω με τον Σόιμπλε! Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε δεσμεύσεις", επισήμανε.

Υποστήριξε επίσης ότι "έγινε κακή διαπραγμάτευση στο θέμα της αγοράς ομόλογων από την ΕΚΤ προσθέτοντας ότι είναι απίστευτο να μας ζητούν αξιολόγηση για χρήματα που είναι δικά μας".

"Μας ζητούν να πληρώσουμε λεφτά την ώρα που η ΕΚΤ τυπώνει 1 τρισ. για να δώσει στους άλλους λαούς", δήλωσε ακόμη.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη τόνισε ότι "προφανώς και υπάρχει μια διαφορά". Εγώ, πρόσθεσε, διαφωνώ και με τον εαυτό μου. Οι έντονες διαφωνίες εμένα με τρέχουν".

Σχετικά με τον γνωστό πολυσυζητημένο διάλογο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τού είπε θυμωμένος στο αφτί "μόλις σκότωσες την τρόικα και εγώ του απάντησα "τιμή μου"".

 

 

 

http://www.news.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES