Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Θέρμου παρουσίασε χθες το απόγευμα, την παράσταση «Ο Ταρτούφος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου στα πλαίσια του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αιτωλοακαρνανίας.


2Τα παιδιά-ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα όχι και τόσο εύκολο έργο. Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό και άξιζε κάθε χειροκρότημα. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου γέμισε από κόσμο ο οποίος ήρθε να απολαύσει τα παιδιά επί σκηνής. Τα εύσημα ανήκουν και στους καθηγητές του σχολείου κ. Σταμούλη Γερασιμούλα, κ. Τσέλιο Νίκο και κ. Παπαθανάση Γιώργο οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα επί σκηνής.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Ταρτούφος γοητεύει με την επίμονη επίδειξη της ευσέβειάς του τον Όργκον. Μάλιστα ο Οργκόν, που είναι πλούσιος αστός τον εγκαθιστά για το καλό στο σπίτι του Φτάνει στην απόφαση να τον κάνει γαμπρό αθετώντας την υπόσχεση γάμου που έχει δώσει στο Βαλέριο, τον αγαπημένο της κόρης του Μαριάννας. Η κυρία Περνέλ, μητέρα του Οργκόν, γίνεται επίσης θύμα της υποκρισίας του Ταρτούφο, τον εμπιστεύεται και τον τιμά.
3Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αντιλαμβάνονται ότι ο Ταρτούφος είναι ψευδοευλαβής και προσπαθούν να αποκαλύψουν τον αληθινό πρόσωπο στα μάτια του Οργκόν. Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια είναι η Ελμίρα, η δεύτερη σύζυγος του Οργκόν και μητριά των παιδιών του, η αδερφή της η Κλεάνθη, ο γιος του Οργκόν ο Δάμις, αλλά και η ακόλουθος της Μαριάννας η Ντορίν. Όταν ο Δάμις συλλαμβάνει επ” αυτοφώρω τον Ταρτούφο να παρενοχλεί ερωτικά τη μητριά του Ελμίρα και το καταγγέλλει στον πατέρα του, αυτός διώχνει τον γιο του από το σπίτι, τον αποκληρώνει και προσφέρει όλη του την περιουσία του στον Ταρτούφο.
4Μάλιστα, επισπεύδει τον γάμο του Ταρτούφου με την Μαριάννα. Τότε την κατάσταση παίρνει στα χέρια της η Ελμίρα, η οποία παγιδεύει τον Ταρτούφο και αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία στον Οργκόν, το ψεύδος, την υποκρισία, την απληστία και τη λαγνεία του ψευδοευλαβή.
5
6
7
7_1
8 


agrinioreport.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES