Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

 
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Δελτίο Τύπου.
Υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων.
 
 

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν Υπουργικές Αποφάσεις – Προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση:
1) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 1.1: «ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Επιλέξιμες Δράσεις: Διάλυση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που διαθέτουν στην άδειά τους το αλιευτικό εργαλείο «δίχτυ τράτας βυθού» μηχανότρατα.
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.1 είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες μηχανοτρατών. 
 

2) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.1 «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, που αφορούν στις Δράσεις,
1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων. 
2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων. 
3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς. 
Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα. 
 

3) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.3 «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Αφορά χρηματοδότηση επενδύσεων του τομέα μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας & υδατοκαλλιέργειας στις δράσεις:
1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας. 
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.3. είναι Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων. 
 

Η Υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης από ενδιαφερόμενους θα γίνεται:
• για το Μέτρο 1.1«ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» στις κατά τόπους Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων, έως 19-04-2015 για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης πρόσκλησης του 2010 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων, και έως 19-05-2015 για νέες αιτήσεις.
• για τα μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» μέχρι την 29η Μαΐου 2015 στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ και αντίγραφο του φακέλου κατατίθεται και στις αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων και στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων του ΕΠΑΛ.


Σχόλιο ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο πρόσφατο παρελθόν, τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι διαθέσιμα για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών είναι πάρα πολλά και τα επόμενα χρόνια θα δούμε στην περιοχή μας (ζώνη Α3) τον συγκεκριμένο κλάδο να γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη με ότι αυτό συνεπάγεται για το Περιβάλλον και τον τομέα του τουρισμού.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Σκόραρε σε 3′ ο Λιάβας - Μπήκε αλλαγή στο 82′, πέτυχε γκολ στο 85′. Ο Γιώργος Λιάβας δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του Νίκου Κεχαγιά, αλλά βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει «παρών»¨με...
  Πριν από 19 ώρες
 • Α.Ο.Αγρινίου: Φιλική νίκη επί της Εθνικής Κατάρ - [image: Α.Ο.Αγρινίου: Φιλική νίκη επί της Εθνικής Κατάρ] To δελτίο τύπου:Φιλικό αγώνα με την Εθνική ομάδα μπάσκετ του Κατάρ που προετοιμάζεται στην Πάτρα έ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Με Καραμπούλη στον πάγκο - *Με τον Γιάννη Καραμπούλη στον πάγκο θα συνεχίσει ο Απόλλωνας Θέρμου.* Η διοίκηση της ομάδας του Θέρμου ήρθε σε συμφωνία με τον νεαρό τεχνικό ο οποίος αναλ...
  Πριν από 7 ώρες
 • Βόλος – Παναιτωλικός 3-2 - Παναιτωλικός Την ήττα με 3-2 γνώρισε ο Παναιτωλικός στο Βόλο. Ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο 39’ με σουτ του Σανιά. Ο...
  Πριν από 5 ημέρες