Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Τέσσερα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στο Αγρίνιο καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης
Σε επαφή με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με παντός τύπου αφισοκολλήσεις  έχει έρθει εδώ και καιρό ο δήμος Αγρινίου και τους έχει ενημερώσει για την πρόθεσή του να εφαρμόσει το νόμο για την παράνομη αφισοκόλληση, καθώς επίσης και για το ότι οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειές του.

Παράλληλα, για την μεγαλύτερη προώθηση του εγχειρήματος ο δήμος προχώρησε και στην δημιουργία αφίσας, η οποία εκτός της ηλεκτρονικής της μορφής θα τοποθετηθεί στα νομικά σημεία, η οποία στέλνει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες, γράφοντας: «Αγαπώ το Αγρίνιο – Ομορφαίνω την πόλη μου – Προστατεύω το περιβάλλον».
Δύο μήνες μετά, φαίνεται πως δεν έχουν όλοι συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις παροτρύνσεις της Δημοτικής Αρχής. Ενώ οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών έχουν, στην πλειοψηφία τους, σεβαστεί τις προειδοποιήσεις, αναρτώντας μόνο στα προβλεπόμενα σημεία τα κηδειόχαρτα, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στο Αγρίνιο.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο «Γ» ο αρμόδιος σε θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης, το μέτρο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται για την πόλη του Αγρινίου, ωστόσο το φαινόμενο μπορεί να καταλάγιασε, δεν έχει, όμως, εξαλειφτεί.
«Σε τρεις- τέσσερις περιπτώσεις έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα του ύψους των 300 ευρώ», λέει ο κ. Καλαμπαλίκης. Όπως εξηγεί, πρόκειται για αφίσες που ανήρτησαν σε μη προβλεπόμενα σημεία κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, προκειμένου να προωθήσουν διάφορα events που κατά καιρούς διοργανώνουν.

Αν διαπιστωθεί για το ίδιο κατάστημα παράνομη αφισοκόλληση για δεύτερη φορά, το πρόστιμο κυμαίνεται από 1500 έως 3000 ευρώ.
Αυτό που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επισημαίνει είναι ότι θα πρέπει η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής να υποδείξει εγγράφως προς τη Δημοτική Αρχή τα σημεία που θα εξυπηρετούσε περισσότερο τους επαγγελματίες να τοποθετηθούν ταμπλό, για νόμιμη ανάρτηση αφισών. Τέτοια ταμπλό υπάρχουν λίγα στο κέντρο του Αγρινίου και σίγουρα όχι αρκετά για να αναρτώνται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των κέντρων διασκέδασης. «Τα γραφεία τελετών μας έχουν προτείνει σημεία κατάλληλα για την τοποθέτηση σταντ για ανάρτηση των κηδειόχαρτων και θα ήταν χρήσιμο κάτι τέτοιο να γίνει και από τους επαγγελματίες της εστίασης», επισημαίνει ο κ. Καλαμπαλίκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου κ. Χρήστος Τσιρώνης δηλώνει υπέρ του μέτρου: «Είμαστε υπέρ στο να μπει ένα φρένο στις αφισοκολλήσεις. Όλοι θέλουμε την πόλη μας καθαρή. Μια λύση θα ήταν και το να αλληλοβοηθούμαστε οι συνάδελφοι. Δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού  όταν ,για παράδειγμα, σε μια καφετέρια θα αναρτηθεί αφίσα για ένα event που θα γίνει σε άλλου τύπου μαγαζί στην ίδια πόλη. Δεν έχουμε εκθέσει εγγράφως στον δήμο τα σημεία που θα θέλαμε να τοποθετηθούν αφίσες, προφορικά ωστόσο έχουμε ενημερώσει ότι καλό θα ήταν τα σχετικά ταμπλό για τις αφισοκολλήσεις να τοποθετηθούν σε πλατείες της πόλης και πεζοδρόμους», εξηγεί ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στο «Γεγονός».


Μαρίνα Ζαρκαβέλη
Εφημερίδα «Γεγονός»
http://www.agrinionews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES