Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Όπως είναι ήδη γνωστό στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν απογευματινές ώρες της Τετάρτης 22/4/2015, στελέχη του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, με τη συνδρομή της τοπικής Τελωνειακής Αρχής. 

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:
MESOL_B Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρονταν επί του φορτηγού πλοίου “SHT HUSEYIN AKIL”, σημαίας Μολδαβίας, το οποίο είχε δηλώσει επισήμως ότι μετέφερε καύσιμη ύλη, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί στο λιμένα Πλατυγιαλίου και να συλληφθούν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη πληρώματος.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Λευκάδας και Ιθάκης, καθώς και στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του 
Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδος ”ΑΤΟΚΟΣ” και να οδηγηθεί, συνοδεία προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Πλατυγυαλίου για περαιτέρω έρευνα.


Από την έρευνα στα αμπάρια του πλοίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη δέκα (10) εμπορευματοκιβωτίων (containers), εντός των οποίων βρέθηκαν χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα επιμελώς καλυμμένα με φορτίο καύσιμης ύλης (πέλετ), χωρίς να έχουν δηλωθεί στα φορτωτικά έγγραφα του πλοίου.
Σημειώνεται ότι το ανωτέρω πλοίο είχε δηλώσει ως προορισμό το λιμένα Πλατυγυαλίου προκειμένου εκφορτώσει τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια.
Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στη σύλληψη των οκτώ (08) αλλοδαπών μελών του πληρώματος, καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.

Εντός της ημέρας, οι ανωτέρω συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Μεσολογγίου μαζί με το φάκελο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας. Νεότερες εξελίξεις για την ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με τις λοιπές Υπηρεσίες επιβολής νόμου της χώρας, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

MESOL_C
MESOL_D


http://www.agrinionews.gr/#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • «Κάναμε αυτό που έπρεπε» - Ως «αυτονόητο» ήταν για όλους στον Παναιτωλικό να κερδίσουν απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε να κερδί...
  Πριν από 8 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC] *Την απόκτηση του Έλιο Τόσκα ανακοίνωσε η Καλαμάτα BC, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτ...
  Πριν από 9 ώρες
 • Μία ακόμη ανανέωση - *Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Σερδενέ ανακοίνωσε η Αναγέννηση Στάνου.* *Η ανακοίνωση* Η διοίκηση της Αναγέννησης συμφώνησε σε όλα με...
  Πριν από 8 ώρες
 • Παναιτωλική ψυχή! - Παναιτωλικός Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Ν. Σμύρνη, καταθέτοντας Παναιτωλική ψυχή και δείχνοντας ότι δικαιούται να συνεχίσει...
  Πριν από 8 ώρες