Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

«Παράθυρο» για την επιβολή φόρου στις αναλήψεις που γίνονται μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ενώπιον δημοσιογράφων ότι «μπορεί να μπει ένας μικρός φόρος για αναλήψεις από τα ΑΤΜ, με στόχο να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος».
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις αναλήψεις που γίνονται μέσω των ΑΤΜ άφησε ο Βαρουφάκης Ο υπουργός Οικονομικών ήταν, ωστόσο, κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι καταθέσεις, χρησιμοποιώντας μάλιστα την πρόταση «“ποτέ των ποτών” δεν θα γίνει αυτό».
Η πρόταση αυτή είχε και στο παρελθόν δει το φως της δημοσιότητας και είχε διαψευστεί κατηγορηματικά από την κυβέρνηση, ενώ πρόσφατα άνοιξε παράθυρο για φόρο στις συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών, ο οποίος θα είναι της τάξεως του 1 τοις χιλίοις.

Όσον αφορά στη φορολόγηση κρυφών, αδήλωτων κι αφορολόγητων καταθέσεων που βρίσκονται είτε στην Ελβετία ή άλλες χώρες του εξωτερικού είτε σε ελληνικές τράπεζες, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι οι φόροι που θα επιβληθούν εν είδει προστίμου για τη «νομιμοποίησή» τους θα είναι δύο και θα κυμαίνονται σε διαφορετικά ύψη.

Για τις καταθέσεις που έχουν γίνει μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες στο εξωτερικό, ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου ο φόρος είναι 15%, ενώ για τις καταθέσεις στην Ελλάδα που δεν έχουν δηλωθεί είπε ότι «η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών είναι για φορολόγηση κατά 30% του ποσού».

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερη έκπτωση του ΦΠΑ στα επαγγέλματα που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής.http://www.zougla.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES