Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Επειδή πολλοί συνδημότες, μας ρωτάνε τι γίνεται με τον βιολογικό καθαρισμό της Δ.Ε. Αλυζίας (είναι και επίκαιρο με όλη αυτή την συζήτηση για το βυτιοφόρο), σας ενημερώνουμε ότι:

1) Ισχύει αυτό που σας είχαμε πει με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), δηλαδή για την οριστική ένταξη του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ, με κωδικό MIS 328489» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη».
 
2) Η τελευταία εξέλιξη που έχουμε είναι ότι στις 22.1.2015, με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το έργο ώριμο πλέον είναι προτεινόμενο υποψήφιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

3) Αναρτήθηκε σήμερα 25.5.2015, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.
 
Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Δ.Ε. Αλυζίας. Αφορά τα χωριά μας Κανδήλα, Βάρνακα και Μύτικα και την πορεία - εξέλιξη του, σαν Blog φροντίζουμε να παρακολουθούμε.
 
Ειδικά για τον Μύτικα αυτό το έργο, αυτή η υποδομή θα έπρεπε να είχε γίνει από χτες. Θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων των πρώτων δημοτικών αρχών του τέως Δήμου Αλυζίας, τότε που υπήρχαν ευρωπαϊκά προγράμματα και χρήματα εκταμιευόντουσαν πολύ εύκολα για τέτοιους σκοπούς.
 
Δήμοι, με συνετούς Δημάρχους, με προγραμματισμό, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αλλά προπάντων με όραμα και σχέδιο για το μέλλον της περιοχής τους, απέκτησαν αυτές τις υποδομές εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς εδώ στην Αλυζία μείναμε με το βυτίο να τρέχει σαν τρελό κάθε καλοκαίρι από την μία άκρη στην άλλη να προλάβει να μην τρέξουν τα λύματα, που η πικρή αλήθεια είναι ότι όσο και να τρέξει δεν γίνεται να προλάβει. Αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι να γινόμαστε δικαίως δέκτες πικρόχολων σχολίων των επισκεπτών μας.
 
Για τις δικές μας δημοτικές αρχές του τέως Δήμου Αλυζίας φαίνεται ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Πολύ χρήμα πέρασε από τον τέως Δήμο Αλυζίας, πολλά χρέη δημιουργήθησαν, αλλά για τον βιολογικό καθαρισμό έπρεπε να έρθει τρίτη θητεία δημοτικής αρχής του τέως Δήμου Αλυζίας, με Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Τριποτσέρη, για να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία και να δρομολογηθεί να αποκτήσουν τα χωριά μας Κανδήλα, Βάρνακας και Μύτικας βιολογικό καθαρισμό.
 
Ελπίζουμε σύντομα να δούμε να υλοποιείται, για να προστεθεί και αυτό σε όλα όσα απαιτούνται να γίνουν, ώστε να ξεκολλήσει επιτέλους η πανέμορφη περιοχή μας από την υπανάπτυξη.
 
 
http://mytikaspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Στην ΕΝΠ ο Λουσέρο, στη Σέπσι ο Φεράντεθ - Οι Λουσέρο και Φερνάντεθ δεν συνεχίζουν στον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός μέσος θα επιστρέψει στην Κύπρο καθώς συμφώνησε με την Ενωση Παραλιμνίου, ενώ ο Ισπαν...
  Πριν από 2 ώρες
 • Σπάρτακος Ιωαννίνων: Κράτησε τον κορμό ενόψει Γ Εθνικής - [image: Σπάρτακος Ιωαννίνων: Κράτησε τον κορμό ενόψει Γ Εθνικής] Η ανακοίνωση: Ανανέωσε το ρόστερ της ομάδας μας για το νέο πρωτάθλημα. Επιστέγασμα του πο...
  Πριν από 3 ώρες
 • Πρώτο φιλικό - *Πρώτο φιλικό προετοιμασίας για την ΑΕ Μεσολογγίου.* Η ΑΕΜ σήμερα Πέμπτη 13/8 φιλοξενείται στο ΕΜΙΛΕΩΝ από την Κ17 του Παναιτωλικού στο πρώτο φιλικό ενόψει...
  Πριν από 6 ώρες
 • Οι εμφανίσεις μας - Παναιτωλικός Η επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρία GIVOVA συνεχίζεται τη νέα σεζόν. Οι επίσημες εμφανίσεις της ομάδας μας για τη σεζόν 2020-2021 βρίσκο...
  Πριν από 8 ώρες