Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ), πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου. Η κα Σαμαρά καταψήφισε και ανέπτυξε και επιχειρηματολογία την οποία σας παρουσιάζουμε όπως αυτή καταγράφηκε στα πρακτικά.


κα Ντίνα Σαμαρά:
 
«Όπως ανέφερα και στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου εδώ υπάρχουν πολλές ασάφειες. Και πολλές εγγραφές στα όρια της απευθείας ανάθεσης προληπτικού ελέγχου των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θέλω να ρωτήσω τον Πρόεδρο, στον Προϋπολογισμό Εσόδων αν η εγγραφή χρηματικό υπόλοιπο προερχόμενο από τα τακτικά έσοδα για την κάλυψη εν γένει δαπανών του Δήμου τι περιλαμβάνει.
 
Ως Ν.Π.Δ.Δ. το Λιμενικό Ταμείο δικαιούται επιχορήγηση από τον Δήμο. Θα λάβει και αν ναι τι ποσό; Συγκεκριμένα θέλω να μου πείτε τι περιλαμβάνει η εγγραφή συντήρηση και επισκευή λοιπών μόνιμων εγκαταστάσεων, πλην κτιρίων έργων; Από όσο γνωρίζω δεν έχουμε κάποια μόνιμη εγκατάσταση, ούτε υλικό πάγιο που ανήκει στην περιουσία του Λιμενικού Ταμείου.
 
Όσον αφορά την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπήρξε όμοιο θέμα με ποσό 7,000€. Προμήθειες δηλαδή και έργα τα οποία δεν μπορείτε να τα περάσετε από τον Δήμο, τα φέρνετε με έντεχνο τρόπο στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου.
Όσον αφορά τον εμπλουτισμό των παραλιών από άμμο - χαλίκι, αυτό δεν μπορεί να γίνει και το ξέρετε καλά. Οι αδειοδοτήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Γιατί φέρνετε μια τέτοια δαπάνη;
 
Οι κατατμήσεις και το όριο των 5.000€ που έχετε σε όλες τις δαπάνες είναι εξωφρενικό. Μας λέτε για αποκατάσταση ζημιών τμήματος χερσαίας ζώνης που προήλθε από θεομηνίες. Κάντε πιο συγκεκριμένο. Ποιο είναι αυτό το τμήμα; Μην χρησιμοποιείτε εντέχνως τον όρο θεομηνίες προκειμένου να συναινέσουμε.
 
Όσον αφορά δαπάνες καθαρισμού συνολικού ποσού 20.000€. Είναι τέσσερις δαπάνες των 5.000€. Κάντε πρόχειρο διαγωνισμό. Προσπαθείτε να πληρωθεί από το Λιμενικό Ταμείο το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου.
 
Στον απολογιστικό πίνακα λοιπόν στην κατηγορία παροχές σε τρίτους υπάρχει ποσό 44.500€. Ο κος Γαλούνης στην συνεδρίαση έκανε λόγο για τυπογραφικό λάθος, θέλοντας να μας παραπλανήσει με την δικαιολογία ότι θα αλλάξει. Δεν βλέπω όμως καμία αλλαγή. Δεν είναι ο σκοπός του Λιμενικού μας Ταμείου το να καλύψετε τα κενά του Δήμου από εδώ.
Από αυτό εδώ το Νομικό Πρόσωπο πρέπει να φτιάξουμε μια υποδομή, να προσελκύσουμε τον τουρισμό που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο μας. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις παραλίες μας. Επειδή διαφωνώ με την λογική αυτή που προτείνεται, θα καταψηφίσω τον Προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπως και Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ - Στοχοθεσία)».
Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.
 
 
http://mytikaspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • «Κάναμε αυτό που έπρεπε» - Ως «αυτονόητο» ήταν για όλους στον Παναιτωλικό να κερδίσουν απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε να κερδί...
  Πριν από 8 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC] *Την απόκτηση του Έλιο Τόσκα ανακοίνωσε η Καλαμάτα BC, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτ...
  Πριν από 9 ώρες
 • Μία ακόμη ανανέωση - *Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Σερδενέ ανακοίνωσε η Αναγέννηση Στάνου.* *Η ανακοίνωση* Η διοίκηση της Αναγέννησης συμφώνησε σε όλα με...
  Πριν από 8 ώρες
 • Παναιτωλική ψυχή! - Παναιτωλικός Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Ν. Σμύρνη, καταθέτοντας Παναιτωλική ψυχή και δείχνοντας ότι δικαιούται να συνεχίσει...
  Πριν από 8 ώρες