Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Σε πραγματοποίηση εργασιών στο Λύκειο Μύτικα και στο Γυμνάσιο Κανδήλας προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου. Οι εργασίες αφορούσαν αποψίλωση χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο των δύο κτιρίων, καθαρισμό εσωτερικών χώρων, επισκευή τουαλετών κ.α.

Επ' ευκαιρία θέλουμε να θίξουμε το μεγάλο πρόβλημα των ακαθάριστων οικοπέδων στον οικισμό της Παναγούλας στον Μύτικα. Πραγματικά πρόκειται για μία τραγική κατάσταση για την οποία έχουμε δεχτεί επανειλημμένα πολλές οχλήσεις από δημότες, οι οποίοι όπως μας ανέφεραν έχουν απευθυνθεί και στον Δήμο.
 
Πλησίον του Λυκείου και του νέου Κ.Υ. Μύτικα, αλλά και γενικά σε όλη την περιοχή, θα δεις λογκωμένα οικόπεδα. Καλαμιές, βούρλα, χόρτα και βάτα μέχρι το Θεό. Η ευθύνη κατά την προσωπική μας γνώμη είναι πρωτίστως στους ιδιοκτήτες, αλλά κάποια στιγμή θυμόμαστε ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρκούσης έβγαλε μία σωστή ανακοίνωση για το θέμα (δείτε εδώ). Τι έγινε με αυτή την ανακοίνωση; Γιατί δεν εφαρμόζεται; Ήταν για το θεαθήναι;
 

Τι ισχύει νομικά για τον καθαρισμό οικοπέδων.
 
Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος ΒΆ) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 26, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού Kώδικα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις για τις οποίες υπεύθυνος να κινήσει τις διαδικασίες είναι ο οικείος Δήμος.
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES