Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 24/7/2015 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και το ακόλουθο: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».
Από την Παρασκευή δεν θελήσαμε να λάβουμε θέση πριν δούμε το επίσημο περιεχόμενο της απόφασης μέσω του Προγράμματος Διαύγεια.
Εν πολλής και σύμφωνα με το αποφασιστικό σκέλος της απόφασης αυτής που λήφθηκε κατά πλειοψηφία εξαιρέθηκε ο Παιδικός Σταθμός Καραϊσκάκη στο να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τη χρονική περίοδο 2015-2016.
Εμείς από την πλευρά μας είμαστε κατηγορηματικοί στο να αρθεί η λειτουργία του παιδικού Σταθμού Καραϊσκάκη.
Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Νεοσύστατου τότε Νομικού Προσώπου λειτουργούσαν δυο παιδικοί σταθμοί.
Αυτοί του Αστακού και των Φυτειών.
Βάλαμε στόχο να λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί στη ΤΚ Καραϊσκάκη και στην ΤΚ Κανδήλας.
Και τα καταφέραμε.
Όταν αναλάβαμε το 2011 μπαίναμε σε βαθιά νερά και έφτασε η στιγμή που παραδώσαμε το 2014 ένα συγκροτημένο και λειτουργικό Νομικό Πρόσωπο.
Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν τώρα να γίνουν βήματα οπισθοδρόμησης από τη τωρινή διοίκηση του Νομικού Προσώπου.
Ο Παιδικός Σταθμός της Κανδήλας ήταν 20 χρόνια στα χαρτιά και καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε.
Ο Παιδικός Σταθμός στο Καραϊσκάκη ήταν ανενεργός για χρόνια και επιτεύχθηκε η επαναλειτουργία του.
Οι πολίτες δεν πρέπει να χωρίζονται κατά περιοχές και τα παιδιά του τόπου μας είναι απαράδεκτο να υπολογίζονται ως αριθμοί.
Οι Δημοτικοί μας Σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, έτσι ώστε να εξαρτάται η λειτουργία τους από τις εγκριθείσες συμμετοχές και τα χρήματα που θα επιδοτηθούν οι εργαζόμενες μητέρες.
Για τον ισχυρισμό ότι η λειτουργία του σταθμού αυτού κρίνεται οικονομικά ασύμφορη να αναφέρουμε ότι το Νομικό πρόσωπο λαμβάνει ετήσια επιχορήγηση που προέρχεται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου που προκύπτει με τη σειρά του από την μηνιαία επιχορήγηση που λαμβάνει κάθε Δήμος της Χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει τις ανάγκες του.
Γιατί η εργαζόμενη Μητέρα από τις γύρω περιοχές Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, να χρειάζεται καθημερινά να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα να αφήσει το παιδί της σε καταρτισμένα άτομα, έτσι ώστε αυτή να εργαστεί και να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα να αφαιρέσει από το παιδί της το δικαίωμα της κοινωνικοποίησης και τη μάθησης;
Καλούμε λοιπόν να πραγματοποιηθεί άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να λάβει νέα με την ένταξη και του Παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
Το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών δεν είναι λύση.
Λύση είναι να παλεύεις παρόλες τις αντιξοότητες και να τα καταφέρνεις.
Θέτοντας υψηλούς στόχους.
Αν κάποιοι δεν τα καταφέρνουν να διοικήσουν ας παραιτηθούν.
 
 

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης

Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα
 
 
http://mytikaspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Η παρέα μεγαλώνει! - Η Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζεται να εκφράσει τις κοινωνικές ευαισθησίες της μέσω του τηλεμαραθώνιου ενίσχυσης των Δομών Υγείας του νομού, που πραγματοποιείται...
  Πριν από 1 ημέρα
 • Αποθέωσε τον Ποργιόπουλο ο Λίβανος! - [image: Αποθέωσε τον Ποργιόπουλο ο Λίβανος!] *Ο Στέργιος Ποργιόπουλος εδώ και λίγες ώρες αποτελεί παρελθόν από το πάγκο του Αία Ευόσμου και ο συνάδελφός το...
  Πριν από 3 ώρες
 • Κατεβάζουν ρολά - *Είναι πλέον οριστικό, σύντομα θα είναι κι επίσημο. Η Ευρωλίγκα κατεβάζει ρολά για την σεζόν 2019/20 και δεν θα ολοκληρωθεί, με την περίοδο να κρίνεται ου...
  Πριν από 1 ημέρα
 • Μεγαλώνει η παρέα της προσφοράς! - Παναιτωλικός Η Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζεται να εκφράσει τις κοινωνικές ευαισθησίες της μέσω του τηλεμαραθώνιου ενίσχυσης των Δομών Υγείας του νομού, που ...
  Πριν από 1 ημέρα