Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, στους βουλευτές του Νομού τα κόμματα και το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας έστειλε ο κ. Κουτιβής Ευάγγελος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν» που αφορά στο κέντρο Υγείας Κατούνας.


Πιο συγκεκριμένα:

«Η κατάσταση στο χώρο του Κέντρο Υγείας Κατούνας επιδεινώνεται ραγδαία. Παίρνει εκρηκτικές και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις. Η υγεία είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε οικονομική κρίση.


Την απόγνωση τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ το Κέντρο Υγείας Κατούνας έκλεισε αφού δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός παρα μία νοσοκόμα έρχεται τα πρωινά και ούτε φάρμακα δεν μπορεί να γράψει κανένας..

Η μια γιατρός  Ειρήνη Ζαρμπαλά Ειρήνη  Διευθύντρια, κάνει τα ρεπό της και την άδεια της μετά από πολλές εφημερίες, και ο γιατρός Φώτης Λιάβας Επιμελητής β, έχει πάρει μετακίνηση για Μεσολόγγι όπου κάνει και το πρωινό ιατρείο του αλλά και τις εφημερίες. Στην Κατούνα δεν υπάρχει κανένας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους το χειμώνα και την περίοδο του καλοκαιριού ακόμα περισσότερους.

Η επέκταση του κτιρίου δίπλα στο σημερινό δείχνει πως είναι έτοιμο κατασκευαστικά, χωρίς καθόλου ιατρικό εξοπλισμό. Αλλά και να επανδρωθεί πως θα λειτουργήσει άραγε χωρίς γιατρούς (αφού κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν έρχεται κανένας ή παραιτούνται), χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ασφάλεια (φύλαξη), χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς διοικητικό προσωπικό, χωρίς καθαρίστρια. Αφού δεν υπάρχουν ούτε στο σημερινό και οι γιατροί έκαναν συγχρόνως το νοσοκόμο, την καθαρίστρια αλλά και το φύλακα.

Με λίγα λόγια στο κέντρο υγείας Κατούνας σήμερα Δευτέρα 17/8/2015 μπαίνει λουκέτο.
Η υποστελέχωσή του έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να παραμένει κλειστό θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής μας.

Κύριε Υπουργέ Υγείας
Κύριοι βουλευτές
Κύριοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της ενότητας Μεδεώνος
Κύριοι πρόεδροι των χωριών της ενότητας Μεδεώνος

Η αγανάκτηση των κατοίκων έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχουμε δικαίωμα στην Υγεία, δικαίωμα στη Ζωή. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δε μπορεί κανείς να μας το στερήσει».
Οι κάτοικοι της ενότητας Μεδεώνος είναι έτοιμοι για κινητοποιήσειςkatounanews.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Χάνει Ντίας - Ο Χόρχε Ντίας έκανε στη Ν. Σμύρνη το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε 4 στα Play-out...
  Πριν από 8 ώρες
 • Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη - [image: Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη] Στην Ισπανια θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη.Η Ελληνοκύπρια γκαρντ συμφώνησε με την Κάθερες η ...
  Πριν από 2 ώρες
 • Επιστρέφει - *Σε ομάδα του νομού αναμένεται να είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον του Γιώργου Παπαευθυμίου.* Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στον Φωστήρα, από όπου και έμεινε ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Σας πιστεύουμε! (video) - Παναιτωλικός Ο αγώνας του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη καθόριζε την τύχη του Παναιτωλικού. Και κανείς δεν άφησε… στην τύχη του τον συγκεκριμένο αγώνα. Όσοι συμ...
  Πριν από 1 ημέρα