Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»
 

Τη Τετάρτη 16/9, μια όμορφη βραδιά, στον λιτό υπαίθριο θεατρότοπο του δήμου Ζωγράφου, η Αναστασία, η Νεφέλη, η Σταυριανή, η Μαρία, η Έρη, η Ζωή, η Βαλεντίνη, η Άρτεμις, η Χριστίνα, η Έλενα, η Ηρώ, η Μαρία στη σκηνή και ο Δημήτρης στο αρμόνιο μας χάρισαν υπέροχες στιγμές. Δεκάδες συμπατριώτες μας και κάτοικοι της περιοχής απόλαυσαν «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», του Λόρκα, μια καλοδουλεμένη παράσταση που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Λάμπρος Πιτσούλιας. Το χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια θα αποτελούν μια ικανοποίηση των συντελεστών που θα τη θυμούνται..

Καλέσαμε την θεατρική ομάδα στην Αθήνα και οργανώσαμε τη παράσταση. Επιδίωξή μας είναι να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις πολιτιστικές προσπάθειες ομάδων της γενέτειρας μας.

Θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στη θεατρική ομάδα να παρουσιάσει τη δουλειά της και εδώ, στην Αθήνα, σε ένα, ίσως, απαιτητικότερο κοινό. Θάλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας να γνωρίσουν μια πολιτιστική δραστηριότητα με ιστορία πλέον των 15 ετών.

Ο προγραμματισμός της παράστασης είχε γίνει πριν τη προκήρυξη των εκλογών. Η δε έναρξη των σχολείων και των πανεπιστημίων δεν επέτρεπε αλλαγή της ημερομηνίας.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου κα. Τίνα Καφατσάκη συνεχάρη τη θεατρική ομάδα και την προσκάλεσε στους θεατρικούς αγώνες του Δήμου το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, συμπατριώτης μας, Δημήτρης Χασάπης συνεχάρη, τα παιδιά παραδίνοντάς τους αναμνηστικά διπλώματα. Αναμνηστικά από την Ένωση Αστακηνών και το Σύλλογο Γυναικών Αστακού δόθηκαν στη κα. Δήμαρχο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, συμπατριώτη, Χρήστο Κλαδευτήρα, στα στελέχη του Δήμου που βοήθησαν στην εκδήλωση και στον δημιουργό της ομάδας Λάμπρο Πιτσούλια.

Η Ένωση Αστακηνών ευχαριστεί θερμά τους συμπατριώτες που προσήλθαν, το Δήμο Ζωγράφου για τη παραχώρηση του θεάτρου, τα ηλεκτρονικά μέσα που πρόβαλλαν την εκδήλωση. Τους Προέδρους της ΠΑΝΣΥ Πάνο Χολή και της ΟΠΣΥΞ Δημήτρη Στεργίου μας βοήθησαν. Ευχαριστεί, επίσης, τους πολλούς συμπατριώτες που συνέβαλαν οικονομικά για τη πραγματοποίηση της παράστασης.


Προς: ASTAKOS NEWS

Αγαπητοί φίλοι,

Η Δ.Ε. της Ένωσης Αστακηνών Αθήνας, εκφράζει στη συντακτική επιτροπή του διαδικτυακού σας μέσου ASTAKOS NEWS, τις ευχαριστίες της, για τη συνεχή προβολή της εκδήλωσης που διοργάνωσε στις 16-09-2015, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του Δήμου Ζωγράφου, με το Σύλλογο Γυναικών Αστακού, όπου η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου -Λυκείου Αστακού με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λάμπρου Πιτσούλια, παρουσίασε με μεγάλη ερμηνευτική επιτυχία το θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα».

Η Ένωση Αστακηνών Αθήνας στηρίζει και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια συλλόγου του τόπου μας που παράγει πολιτιστικό και κοινωνικό έργο.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά πήρε την απόφαση να οργανώσει για άλλη μια φορά, μια δύσκολη εκδήλωση, η οποία τελικά και με τη δική σας συμβολή, κατά γενική ομολογία κρίθηκε ως πετυχημένη από όλες τις πλευρές.

Σας ευχαριστούμε,

Για τη Δ.Ε.
Χρ. Μάντζαρης (18-9-15)
 
 
http://www.astakos-news.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • «Κάναμε αυτό που έπρεπε» - Ως «αυτονόητο» ήταν για όλους στον Παναιτωλικό να κερδίσουν απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε να κερδί...
  Πριν από 8 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC] *Την απόκτηση του Έλιο Τόσκα ανακοίνωσε η Καλαμάτα BC, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτ...
  Πριν από 9 ώρες
 • Μία ακόμη ανανέωση - *Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Σερδενέ ανακοίνωσε η Αναγέννηση Στάνου.* *Η ανακοίνωση* Η διοίκηση της Αναγέννησης συμφώνησε σε όλα με...
  Πριν από 8 ώρες
 • Παναιτωλική ψυχή! - Παναιτωλικός Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Ν. Σμύρνη, καταθέτοντας Παναιτωλική ψυχή και δείχνοντας ότι δικαιούται να συνεχίσει...
  Πριν από 8 ώρες