Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τα έργα στην Ιόνια Οδό μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές. Στην μεγάλη πλειοψηφία των ειδήσεων έχουμε ασχολήθει με το νότιο τμήμα καθώς εκεί δείχνει να υπάρχει μεγαλύτερη κατασκευαστική ωριμότητα.
 
Όμως τα έργα στο βόρειο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι τα Ιωάννινα προχωρούν και όπως φαίνεται πάνε επίσης καλά. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας epiruspost.gr oι 250 περίπου εργαζόμενοι στο τμήμα της Ιόνιας οδού των Ιωαννίνων, έχουν ολοκληρώσει τα 8,5 χιλιόμετρα – από τα 26 συνολικά του τμήματος – στα οποία απομένει η τελευταία ασφαλτόστρωση. Ήδη είναι έτοιμα για ασφαλτόστρωση τις επόμενες 15 ημέρες ακόμη 3,5 χιλιόμετρα, ενώ 4,5 χιλιόμετρα βρίσκονται στην φάση οδοστρωσίας και μετά τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει και σε αυτά η ασφαλτόστρωση.

Στην 900 μέτρων σήραγγα, στην Αμπελιά Ιωαννίνων, τελειώνει την επόμενη εβδομάδα – σύμφωνα με την ενημέρωση από τους υπεύθυνους του έργου – η σκυροδέτηση στο δεξί κλάδο της σήραγγας και μέχρι το Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση και στον αριστερό κλάδο.

Οι εργασίες στην 280 μέτρων γέφυρα Αβγού-Κρυφοβού βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής των βάθρων η οποία θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη η γέφυρα την άνοιξη του 2016.

H συνέχεια είναι και η πιο κρίσιμη καθώς το έργο θα πρέπει να το δούμε να ωριμάζει κατασκευαστικά. Με τα χρονοδιαγράμματα να είναι πλέον στον αέρα, δεν γνωρίζουμε να τελικά κάποιο τμήμα θα μπορούσε να δοθεί νωρίτερα.
Αναφορικά με το βόρειο τμήμα όμως αυτή η πιθανότητα είναι μάλλον απίθανη. Υπάρχουν ακόμα τμήματα που είναι αρκετά πίσω σε σχέση με το υπόλοιπο κατακσευαστικό αντικείμενο λόγω προβλημάτων.

Το πλέον σημαντικό από εδώ και έπειτα είναι να υπάρχει μία φυσιολογική ροή χρημάτων ούτως ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και να λειτουργήσει ο δρόμος περίπου το 2017.


με πληροφορίες από το epiruspost.gr-ypodomes.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Άλλες δύο προσθήκες - Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας που από Δευτέρα θα γίνει στο Καρπενήσι, μετά από δέκα μέρες προπονήσεων στο Emileon. Και...
  Πριν από 9 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε την Γκατζιώλη ο Άρις Καλαμάτας - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε την Γκατζιώλη ο Άρις Καλαμάτας] *Την απόκτηση της Ζωής Γκατζιώλη ενόψει της επιστροφής της ομάδας στην Α2 Εθνική ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Ανακοίνωση για τρεις - *Τη συνεργασία του με τρεις παίκτες ανακοίνωσε ο Αμβρακικός Λουτρού.* Πρόκειται για τους Γιώργο Κοντογιάννη, Στράτο Παγώνη και τον τερματοφύλακα Ακη Στασ...
  Πριν από 5 ώρες
 • Αποτελέσματα test covid-19 - Παναιτωλικός Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εβδομαδιαίος μοριακός έλεγχος covid-19 στον οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ομάδα μας και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ Π...
  Πριν από 21 ώρες