Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σε καλό δρόμο βαδίζει το έργο της Ιόνιας Οδού καθώς τα έργα στο βόρειο τμήμα βαδίζουν αρκετά ικανοποιητικά και έχουν ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα τους.

Βλέποντας το νότιο κομμάτι του οδικού άξονα τα πράγματα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com  και δημοσίευμα του Νίκου Καραγιάννη, ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή στην Αλίκυρνα, στην περιοχή του Μεσολογγίου και το τμήμα αυτό έχει δοθεί στην κοινοπραξία κατασκευής προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες.

Το ζητούμενο είναι πλέον να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από την αρχή της χρονιάς που είναι να δοθεί το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην κυκλοφορία. Όπως σας είχε αποκλειστικά ενημερώσει και στο παρελθόν το ypodomes μεγάλος στόχος είναι στις αρχές του 2016 να λειτουργήσει το πρώτο ενιαίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το Μεσολόγγι μέχρι το Μενίδι.

 
Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 90χλμ που με τη λειτουργία του θα αποδεσμεύσει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου από τις κατασκευές και θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στα ατελείωτα έργα που έχουν ξεκινήσει από το 2008.
Το τμήμα Μεσολόγγι-Μενίδι θα περιλαμβάνει και το ήδη ολοκληρωμένο από το 2009 τμήμα Κεφαλόβρυσο- Κουβαράς (γνωστό και ως παράκαμψη Αγρινίου) ενώ με τη λειτουργία  του θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός διοδίων της Ιόνιας Οδού.


Η Κλοκόβα
Πολύ καλά τα πάει όμως και η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας. Μέχρι τώρα έχουν διανοιχτεί περίπου 700 μέτρα από τα συνολικά 2.900 μέτρα της Σήραγγας. Η διάνοιξη εκτιμάται από πηγές της κατασκευάστριας εταιρείας ότι θα πάει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς μιας και ξεπεράστηκε το θεωρητικά δύσκολο τμήμα στις αρχές της κάθε σήραγγας.

Η διάνοιξη γίνεται ταυτόχρονα από το βόρειο και το νότιο άκρο και το πλήρες «τρύπημα» υπολογίζεται σε περίπου 1 έτος από σήμερα καθώς κάθε μήνα διανοίγονται 160-200 μέτρα. Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης θα πρέπει να τρέξουν και τα έργα στο υπόλοιπο τμήμα προκειμένου να παραδοθεί στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2017, στόχος που για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου θεωρείται ακόμα φιλόδοξο.
Το καλό νέο πάντως είναι πως έχει οριστικά αποφασιστεί η τμηματική ολοκλήρωση του έργου και όχι η συνολική απόδοση του. Μέσα στο 2016 είναι πιθανόν να δούμε και άλλα τμήματα να δίδονται στην κυκλοφορία με πιθανότερο επόμενο τμήμα το Μενίδι-Φιλιππιάδα.


http://agrinioreport.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Χάνει Ντίας - Ο Χόρχε Ντίας έκανε στη Ν. Σμύρνη το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε 4 στα Play-out...
  Πριν από 11 ώρες
 • Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη - [image: Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη] Στην Ισπανια θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη.Η Ελληνοκύπρια γκαρντ συμφώνησε με την Κάθερες η ...
  Πριν από 5 ώρες
 • Επιστρέφει - *Σε ομάδα του νομού αναμένεται να είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον του Γιώργου Παπαευθυμίου.* Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στον Φωστήρα, από όπου και έμεινε ...
  Πριν από 7 ώρες
 • Σας πιστεύουμε! (video) - Παναιτωλικός Ο αγώνας του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη καθόριζε την τύχη του Παναιτωλικού. Και κανείς δεν άφησε… στην τύχη του τον συγκεκριμένο αγώνα. Όσοι συμ...
  Πριν από 1 ημέρα