Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Τσουχτερά πρόστιμα επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες από την Τροχαία στην εθνική οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Αγρινίου. Οι τροχονομικοί έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, ιδιαίτερα μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 26χρονο, που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο σημείο.

Οδηγοί ωστόσο διαμαρτύρονται έντονα για τα πρόστιμα που επεβλήθησαν τις τελευταίες ημέρες, ύψους 400 ευρώ, που είναι και το υψηλότερο ποσό που επιβάλλεται σε τέτοιου είδους τροχονομικές παραβάσεις.


Συγκεκριμένα, η παράβαση έχει να κάνει με το γεγονός, ότι πολλοί οδηγοί, εξερχόμενοι από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, στρίβουν επιτόπου επί της εθνικής επιδιώκοντας να εισέλθουν στο ρεύμα προς Αγρίνιο, διασχίζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή  . Για να είναι νόμιμοι, θα πρέπει συνεχίσουν μέχρι το νοσοκομείο Αγρινίου και να κάνουν αναστροφή στον… κόμβο του νοσοκομείου, ενώ αντίστοιχα, για να επιστρέψει κάποιος προς το Μεσολόγγι κινούμενος στο ρεύμα προς Αγρίνιο, θα πρέπει να φτάσει στο κόμβο των πρ.sprider.


Οι οδηγοί όπως είναι λογικό δυσανασχετούν, η Τροχαία όμως απ’ την πλευρά της επιμένει στην εντατικοποίηση των ελέγχων. Όπως εξηγεί ο διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου κ. Ηλίας Καραΐσκος, η αστυνομία δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της το προηγούμενο διάστημα, λόγω και των capital controls , αλλά πλέον, μετά και από τα θανατηφόρα τροχαία στην εθνική, δεν υπάρχουν περιθώρια. Άλλωστε για τα όποια… κενά ή λάθη στη μελέτη για την αναδιαρρύθμιση στην εθνική οδό , δεν ευθύνεται η τροχαία.


Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες , για παρόμοιες παραβάσεις στο ύψος των ΚΤΕΛ, επεβλήθησαν περίπου 20 πρόστιμα των 400 ευρώ, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά.


“Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και οι παραβάσεις θα τιμωρούνται ακόμη και με τσουχτερά πρόστιμα. Καταλαβαίνουμε τις οικονομικές δυσκολίες, όμως έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές”, αναφέρει μιλώντας στο agrinionews.gr o κ. Καραίσκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μήνα Οκτώβριο, η Τροχαία Αγρινίου κατέγραψε 2.600 παραβάσεις στην περιοχή αρμοδιότητάς της, με τις 230 να αφορούν σε κλήσεις για οδήγηση χωρίς κράνος.
Το επόμενο διάστημα η Τροχαία, με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών, θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για τις κόντρες με μηχανάκια στην εθνική οδό, όπου τα πρόστιμα είναι ακόμη πιο τσουχτερά (αγγίζουν μέχρι και τα 800 ευρώ) ενώ για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία…http://www.agrinionews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES