Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

«Να τιμωρηθεί ο αδερφός μου» διαμηνύει ο 18χρονος αδελφός του 22χρονου μητροκτόνου της Παραβόλας. Ο νεαρός λίγες ώρες μετά το φονικό του οποίου υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας παρά το μεγάλο σοκ και τις δραματικές στιγμές κατέθεσε εξιστορώντας με κάθε λεπτομέρεια πώς συνέβη η τραγωδία στην κατοικία της οικογένειας στην Παραβόλα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 18χρονου, που αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Αχελώου, ο 22χρονος δράστης έφθασε στο σπίτι στις 19.00 της Δευτέρας σε κατάσταση μέθης. Η μητέρα του αντιλαμβανόμενη την κατάσταση του, κλείνοντας εσωτερικές πόρτες, τον απέκλεισε στην κουζίνα του σπιτιού. Ο 22χρονος τότε άρχισε να φωνάζει, να εκσφενδονίζει διάφορα αντικείμενα. Τότε ο 18χρονος αδερφός του κινήθηκε προς την κουζίνα και άνοιξε την πόρτα. Τα δύο αδέρφια ήρθαν αντιμέτωπα και άρχισαν να καυγαδίζουν σώμα με σώμα. Ο 22χρονος αρπάζει κουζινομάχαιρο και ο μικρότερος αδερφός του προφανώς σοκαρισμένος του λέει «είσαι με τα καλά σου; τι είναι αυτό που κάνεις;» . Κατά τον καυγά μάλιστα χάνει την ισορροπία του πέφτει στο πάτωμα αισθανόμενος παράλληλα ελαφρύ πόνο από γδάρσιμο στην πλάτη.
Ο καυγάς διαδραματίζεται κοντά στην πόρτα της κουζίνας προς το μπαλκόνι και η μητέρα αντιλαμβανόμενη πως η κατάσταση τείνει να γίνει οριακή σπεύδει και μπαίνει ανάμεσα στα παιδιά της προσπαθώντας να εμποδίσει τον 22χρονο κατά μέτωπο. Ακολούθησαν οι τραγικές στιγμές που ο δράστης σε κατάσταση αμοκ την τραυμάτισε θανάσιμα  με τρεις μαχαιριές που της προκάλεσε από κάτω προς τα πάνω, με φορά από την κοιλιακή χώρα προς τον θώρακα.
Έτσι ,σε γενικές γραμμές, περιέγραψε τη μητροκτονία ο 18χρονος που δεν υπήρξε επιεικής με τον αδερφό του. Ερωτώμενος μάλιστα εάν επιθυμεί την τιμωρία του αδερφού του, ξεκαθάρισε πως για ότι έκανε στην μητέρα τους ο 22χρονος πρέπει να τιμωρηθεί.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύπλοκη ιστορία πέραν της τραγικότητας της. Μια γυναίκα έχασε τη  ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του γιου και η κηδεία της θα γίνει στις 11.00 της Τετάρτης στην Παραβόλα. Ένας πατέρας που πενθεί το χαμό της συζύγου αλλά βρίσκει το κουράγιο να μην θέλει την καταστροφή του 22χρονου γιου του,  τον οποίον μάλιστα περίμενε το πρωί να δει στα δικαστήρια .Τρία ακόμη αδέρφια που καλούνται να διαχειριστούν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την οποία σημαντικός θα είναι ο ρόλος των συγγενών αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Ο 22χρονος θυμίζουμε πως παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Προφανώς θα επικαλεστεί τον ακαταλόγιστο των πράξεων του δεδομένου πως τελούσε υπό την επήρρεια μέθης και θα υποστηρίξει πως δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τη μητέρα αλλά ήταν η “κακιά η ώρα”… Στις κουβέντες του πλέον εμφανίζεται να έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του και να έχει μετανοιώσει.
http://www.agrinionews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES