Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Μετά την τραγωδία, η έρευνα. Άγνωστα ωστόσο παραμένουν τα αίτια της συντριβής του Αgusta Bell, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη νυχτερινή άσκηση κατά την οποία προσέκρουσε σε βράχο ύψους 200 μέτρων στη νήσο Κίναρο.
Η σορός του τρίτου αξιωματικού, του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, ΑΒ-212 (Χιούι), υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, βρέθηκε μετά από έρευνες μίας μέρας, λόγω του δύσβατου της περιοχής.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όπως φαίνεται από όλα τα έως τώρα στοιχεία, το ελικόπτερο, το οποίο έπαιρνε μέρος στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, πιθανώς προχθές μετά τα μεσάνυκτα, σε μια προσπάθεια του πληρώματος να πετάξει πάνω από το λόφο ύψους τριακοσίων μέτρων, στη δυτική πλευρά της Κινάρου, με κατεύθυνση την ανατολική πλευρά, προκειμένου να «προσβάλει» ή να αναγνωρίσει «εχθρικό» πλοίο, προσέκρουσε με σφοδρότητα στο ύψωμα.
Δεν έχει αποκλειστεί και η μηχανική βλάβη αυτού του παλαιού ελικοπτέρου, το οποίο παρέλαβε η Ελλάδα το 1981 από τις ΗΠΑ, αν και εκείνη την ώρα φαίνεται πως υπήρχε χαμηλή ορατότητα, τόσο λόγω της νύκτας όσο και ομίχλης στην περιοχή. Τα αίτια θα τα διερευνήσει ειδική επιτροπή, υπάρχουν όμως πιέσεις για να δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα.
Προς το παρόν, πάντως, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα, επισημαίνουν ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και υπογραμμίζουν ότι όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα και τη συντήρηση, υπάρχει «μηδενική ανοχή».
 
 
 
 
http://www.news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES