Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει, με τις ακτές που όρισε ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης της ακτής, η Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας, Τμήμα Παρακολούθησης και Προστασίας Υδάτινων Πόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (δείτε εδώ), οι οποίες είναι πολύ πιο λίγες σε σχέση με αυτές που είχε ανακοινώσει πέρυσι η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (δείτε εδώ), το ψάξαμε λίγο και έχουμε να σας ενημερώσουμε.
Βρήκαμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει σε διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση του έργου με τίτλο «Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2016».
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η Περιφέρεια θα κάνει και αυτή τις δικές της μετρήσεις μετά τις 6.5.2016 που λήγει η προθεσμία για κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό. Μάλιστα οι μετρήσεις θα αφορούν 79 ακτές της Δυτικής Ελλάδας.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η Αποκεντρωμένη ανακοίνωσε τόσο λίγες παραλίες κατάλληλες, διότι μόνο από αυτές πήρε δείγματα και πραγματοποίησε μετρήσεις. Η Περιφέρεια θα πραγματοποιήσει τις δικές της μετρήσεις σε όλες τις παραλίες μας και είμαστε σίγουροι ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, όλες οι ακτές του Δήμου Ξηρομέρου θα χαρακτηριστούν κατάλληλες για κολύμβηση. Άλλωστε η περιοχή μας φημίζεται για τις πολλές, πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες με τα διαυγή νερά τους.
Πάντως καλά θα ήταν ο Δήμος Ξηρομέρου, αλλά και ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας να ενημερώσουν επίσημα για το θέμα, γιατί το Καλοκαίρι πλησιάζει και δεν μπορεί να αφήνεται να αιωρούνται χαζές φήμες περί μη καταλληλότητας γιατί απλά δεν ισχύουν.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο του πρόχειρου διαγωνισμού της Περιφέρειας.
 
 
http://mytikaspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES