Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κατέθεσε ο βουλευτης Αιτωλοακαρνανίας Δ. Κωνσταντόπουλος αναφορικά με το θέμα του δικτύου φυσικού αερίου του νομού. Με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου σε 17 πόλεις, αλλά και τις δηλώσεις του Θ. Τερζόπουλου, Γενικού Διευθυντή Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ Α.Ε, στο Forum Ενέργειας σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα χρήσης φυσικού αερίου για την Δυτική Ελλάδα, η Αιτωλοακαρνανία μένει εκτός σχεδιασμών.

Αναλυτικά την ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου συνιστά διαχρονικά πάγιο αίτημα των πολιτών και των τοπικών φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.


Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου εκ μέρους της πολιτείας, στο οποίο εντάσσεται και η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου, οδηγεί σε συνεχιζόμενη ανεργία και αυξανόμενη τάση εσωτερικής μετανάστευσης. Περισσότερο ακόμα θίγονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και επιβαρύνονται έτι περισσότερο με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες, αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου. Κατόπιν πρόσφατης ανακοίνωσής σας για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Πάτρα, στο Καρπενήσι κ.α, διαπιστώνεται ότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται εκτός του σχεδιασμού σας. Το γεγονός αυτό ανάγκασε και το Δήμαρχο Αγρινίου να σας απευθύνει σχετική επιστολή ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί σας.


Κύριε Υπουργέ, η μη επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στερεί από τις επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την λειτουργία τους. Καταδικάζει όλους τους Δήμους του Νομού σε ενεργειακή απομόνωση, δημιουργώντας στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής το αίσθημα της εγκατάλειψης από την πολιτεία.


Ερωτάται κατόπιν αυτών ο αρμόδιος Υπουργός :

1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκε η ένταξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου;
2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και αν ναι με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

 
 
 
 http://www.agrinioculture.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES