Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ: http://mytikaspress.blogspot.gr
 
Του κ. Σπύρου Ν. Γιαννέλη.
Ενεργός δημότης Ξηρομέρου.

Σε πρόσφατη ανάρτηση του και σε όλα τα τοπικά Blogs ο αγαπητός συμπολίτης μας κ. Παναγιώτης Στάικος είχε προτείνει μια σωστή, οικονομική και εφικτή λύση, για το ζωτικής σημασίας θέμα του νερού στην κωμόπολη του Αστακού (δείτε εδώ).

Η σχετική ρεαλιστική κατά την γνώμη μου, πρόταση του κ. Στάικου, ήταν να γίνει αντικατάσταση σ' ένα μέρος - κομμάτι του υφιστάμενου μεταλλικού δικτύου ύδρευσης, με καινούργιο και σύγχρονο δίκτυο σωληνώσεων πολυαιθυλενίου και με το σχετικά μικρό ποσό για τον Δήμο μας, το ποσό των 70.000 € και έτσι, όπως ακριβώς έλεγε η σχετική πρόταση, εάν γίνονταν ή εάν κατασκευασθεί αυτό το κομμάτι δικτύου, το πρόβλημα των συνεχών διακοπών νερού θα λυνόταν κατά κάποιο τρόπο και αυτό μέχρις ότου η πολιτεία εκταμιεύσει το ποσό των 7 εκατομμυρίων €, για την οριστική λύση του θέματος.
 
Έκτοτε κανένας από εμάς δεν γνωρίζει εάν η πρόταση του κ. Στάικου ελήφθη υπόψιν από την δημοτική αρχή και πολύ περισσότερο αν συζητήθηκε ποτέ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
 
Εάν πάντως συμφωνεί η δημοτική αρχή με την πρόταση και το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, υπάρχει λύση και μετά από συζήτηση, να ακυρωθούν ή να ανασταλούν κάποια μικροέργα δευτερευούσης σημασίας που είναι εγγεγραμμένα στον τρέχοντα προϋπολογισμό 2016 του Δήμου μας και έτσι να εξοικονομηθεί το ποσό των 70.000 € και να λυθεί για τα επόμενα χρόνια ένα πρόβλημα και τέλος, το θέμα αφορά πρωτίστως τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής Αστακού, εμείς οι συνδημότες από άλλες κοινότητες του Δήμου μας, απλά λέμε την γνώμη μας.
Ευχαριστώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES