Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΑΠΟ: http://mytikaspress.blogspot.gr/
 
 
Όπως αναμενόταν, μετά την θετική γνωμοδότηση που είχαμε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, άναψε πράσινο φως και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου στην επένδυση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στην Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, κάτι που αποτελεί και την τελική έγκριση.
Θυμίζουμε ότι η τελική έγκριση για επενδύσεις αυτού του τύπου και μέχρι ισχύος ενός MW, δίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι από το ΥΠΕΚΑ. Συνεπώς μετά και από την σημερινή εξέλιξη, η επένδυση μπορεί πλέον να μπει σε φάση υλοποίησης.
Βέβαια υπάρχουν οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες εκφράζονται με μπροστάρηδες το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας (δείτε εδώ) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοβιτσιάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ» (δείτε εδώ), που προσπαθούν να ματαιώσουν την συγκεκριμένη επένδυση, την οποία θεωρούν επιβλαβή για το Περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της τελικής έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου.
 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES