Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ) σας ενημερώσαμε ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που έγινε την περασμένη Τρίτη 10.5 ήταν το: «Έγκριση καθορισμού θέσης για παροπλισμό πλοίων στον Αστακό».
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και εμείς ψάχνοντας, ενοχλώντας και ρωτώντας σας κοινοποιούμε τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε.

Η θέση η οποία εξετάζεται για αγκυροβόληση των παροπλισμένων πλοίων (επισημασμένη ορθογώνια περιοχή) είναι στην είσοδο του κόλπου του Αστακού (απέχει περίπου 6,5 Km), και μιλάμε για δέκα έξι πλοία τα οποία θα είναι αγκυροβολημένα σε δύο σειρές (ντάνες) των οκτώ πλοίων. Οι συντεταγμένες της ορθογώνιας περιοχής που εξετάζεται να γίνει το αγκυροβόλιο των παροπλισμένων πλοίων είναι:

Πάνω αριστερή γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β
21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.
Πάνω δεξιά γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 12 δεύτερα Β
21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.
Κάτω αριστερή γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β
21 μοίρες, 02 πρώτα, 21 δεύτερα Α.
Κάτω δεξιά γωνία:
38 μοίρες, 29 πρώτα, 00 δεύτερα Β
21 μοίρες, 03 πρώτα, 04 δεύτερα Α.

Όπως ανέφερε στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου ο εισηγητής και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, το Λιμενικό Ταμείο θα εισπράξει και θα εισπράττει ένα αρκετά μεγάλο ποσό σαν έσοδο, αν προχωρήσει τελικά στην παραχώρηση του θαλάσσιου χώρου και έρθουν τα παροπλισμένα πλοία.


Το έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, που ζητά την σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου για τον εξεταζόμενο θαλάσσιο χώρο παροπλισμού πλοίων. Αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο καθαρά ότι: «το Λιμενικό Ταμείο επιθυμεί την ενεργοποίηση του αγκυροβολίου παροπλισμού πλοίων....»
Το Λιμεναρχείο  απαντά στο παραπάνω έγγραφο του κ. Γαλούνη, ότι δεν έχει αντίρρηση για τον προτεινόμενο θαλάσσιο χώρο.
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι αυτή την περίοδο με την ναυτιλία να είναι στα κάτω της, η ζήτηση για θαλάσσιους χώρους για παροπλισμό πλοίων που μένουν αναύλωτα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαβάστε εδώ και εδώ σχετικά άρθρα για να καταλάβετε το θέμα και το οικονομικό του υπόβαθρο. Επίσης διαβάστε εδώ για να καταλάβετε τι σημαίνει παροπλισμένο πλοίο.
Πολλοί θαλάσσιοι χώροι που υπάρχουν γι αυτή την δραστηριότητα έχουν κορεστεί (π.χ. ο κόλπος Ελευσίνας και Αμπελάκια Σαλαμίνας) με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για νέους χώρους. Επίσης ενημερώνουμε ότι σε αυτή τη δουλειά υπάρχει μεγάλο οικονομικό αντικείμενο και επίσης υπάρχει και δημιουργία θέσεων εργασίας, μιας και ο νόμος προβλέπει και απαιτεί προσωπικό φύλαξης των παροπλισμένων πλοίων.
Εμείς θεωρούμε το θέμα πάρα πολύ σοβαρό και όπως μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή σε κάθε τι σοβαρό, που άπτεται της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος, ακολουθεί έναν δρόμο, όπου ελάχιστοι εκλεκτοί γνωρίζουν και συζητούν, με τους πολλούς να είναι στο μαύρο σκοτάδι.
Επιτέλους κύριοι της δημοτικής αρχής, επιβάλλεται λίγη εξωστρέφεια και ενημέρωση προς τους δημότες σας και ιδιαίτερα για τα σημαντικά θέματα. Το εργαλείο για να ενημερώσετε το έχετε πλέον και είναι η ιστοσελίδα του Δήμου. Χρησιμοποιήστε το.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Χάνει Ντίας - Ο Χόρχε Ντίας έκανε στη Ν. Σμύρνη το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε 4 στα Play-out...
  Πριν από 8 ώρες
 • Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη - [image: Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη] Στην Ισπανια θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη.Η Ελληνοκύπρια γκαρντ συμφώνησε με την Κάθερες η ...
  Πριν από 2 ώρες
 • Επιστρέφει - *Σε ομάδα του νομού αναμένεται να είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον του Γιώργου Παπαευθυμίου.* Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στον Φωστήρα, από όπου και έμεινε ...
  Πριν από 4 ώρες
 • Σας πιστεύουμε! (video) - Παναιτωλικός Ο αγώνας του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη καθόριζε την τύχη του Παναιτωλικού. Και κανείς δεν άφησε… στην τύχη του τον συγκεκριμένο αγώνα. Όσοι συμ...
  Πριν από 1 ημέρα