Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΑΠΟ: http://kalyvia.gr

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τεχνικές και χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση κατεστραμμένου προστατευτικού αναχώματος στην κοίτη και την ανατολική όχθη του ποταμού Αχελώου, σε περιοχή νοτιοδυτικά του χωριού μας, ενώ από το απόγευμα η ΔΕΗ προχώρησε σε άνοιγμα του ταμιευτήρα του φράγματος Στράτου για να αποκατασταθεί σταδιακά η ροή των υδάτων στο ποτάμι.
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, τις τελευταίες ημέρες πολλά εκσκαφικά μηχανήματα, μπουλντόζες και φορτηγά μετέφεραν εκατοντάδες κυβικά αμμοχάλικου και ογκόλιθων προκειμένου να ενισχύσουν κατά το δυνατόν την όχθη του ποταμού και να αποκαταστήσουν τη μεγάλη ζημιά στο παλαιό ανάχωμα.
Παράλληλα λίγο πιο βόρεια από την περιοχή, έγινε εντός της κοίτης, απόφραξη και καθαρισμός από κορμούς δέντρων και χωμάτων που δυσκόλευαν την ροή του ποταμού και αποτέλεσαν ένα από τα αίτια των καταστροφικών ζημιών.
Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα παροχέτευσης νερών στη διώρυγα που αρδεύει μεγάλη έκταση του αγγελοκαστρίτικου κάμπου και έτσι οι αγρότες της περιοχής θα μπορέσουν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους που κινδύνευαν από ανυδρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES