Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ: http://www.agrinioculture.gr

Στις 6 & 7 Ιουνίου στην πόλη του Μπρίντιζι, ολοκληρώθηκαν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της 31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα.Με τον αριθμό των επισκεπτών της Regata να ξεπερνά τις τριάντα χιλιάδες, όπως εκτιμάται από τους διοργανωτές, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έδωσε το «παρών», προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του νομού.
Αιτωλών & Ακαρνάνων Γεύσεις από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας 2Μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε δράσεις έκθεσης, γευσιγνωσίας & γαστρονομίας Μεσογειακών προϊόντων και συνταγών, τα Αιτωλοακαρνανικά προϊόντα άνοιξαν πανιά και ταξίδεψαν τους φίλους του ιστιοπλοϊκού αθλητισμού και τους συμμετέχοντες στην 31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα στην πλούσια σε γαστρονομικό πλούτο και ιστορία πολιτισμού Αιτωλική και Ακαρνανική γη.
Η φέτα και το Γιαούρτι της Ορεινής Τριχωνίδας, του Βάλτου & του Ξηρόμερου, τα Π.Ο.Π. τυριά τις Αμφιλοχίας, οι ελιές Αγρινίου και Καλαμών, το Βραχωρίτικο και Μεσολογγίτικο Ούζο & Τσίπουρο, τα αυγοτάραχα του Αιτωλικού, τα κρασιά του Θέρμου και του Αγρίνιου, το εξαιρετικό μέλι των παραγωγών μας, καθώς και τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Ρίγανης, παντρεύτηκαν με το πεκορίνο του Οστούνι και την στρατσιατέλλα του Αλμπερομπέλλο, με το καπνιστό καπόκολλο του Τάραντο, τα φημισμένα για το άρωμά τους πομοντόρι του Πέτσε ντι Γκρέκο και τα πολυβραβευμένα κρασιά της περιοχής του Μπρίντιζι, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους μέσα από την Θάλασσα της Αδριατικής & του Ιονίου αναδεικνύοντας για άλλη μια φόρα την μοναδικότητα της Μεσογειακής Διατροφής και της γαστρονομικής κληρονομίας μας.

Οι εταιρίες που πήραν μέρος στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την περιοχή μας και βελτίωσαν σημαντικά τη εξωστρέφεια των προϊόντων τους ήταν οι:
Αποστάγματα: Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος – Αφοί Τρικενέ Ο.Ε – Πασιοπουλος ΑΕΒΕ.
Οίνος : Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε.
Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά: Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. – Βασιλείου Τυροκομικά Α.Β.Ε.Ε – Καρούσος Σταύρος A.E. – Τζίφρης Τυροκομικά – Πετράτος Μηνάς του Γεώργιου – Καρελακης ΦΕΤΑ.
Ελαιοκομικά προϊόντα :ΓΑΙΑ Α.Ε. – Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. – Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου.
Αυγοτάραχο – Άλας : Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε – ΑΛΑΤΙ Φλώρος
Μέλι : Τhe Honey Five Χαλιμούρδα Τσιακανίκα Χρυσούλα – Σαράκης Βασίλης Το Ακαρνανικό – Λιαροκάπης Θεόδωρος Αιτωλοακαρνανική.
Παραδοσιακά ζυμαρικά & προϊόντα : Γραμμένου Αικατερίνη ‘Ο Κήπος των Εσπερίδων’.
Smart Luxury Hotel : MARPESSA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES